Campusbiblioteket i Sörnäs

Teaterhögskolans torget.

Konstuniversitetet renoverar sina lokaler och Bildkonstakademin flyttar in i en ny byggnad intill Teaterhögskolan. På Sörnäs campus byggs också ett nytt bibliotek med tonvikt på bildkonst och scenkonst.

Det nya biblioteket har arbetsutrymmen och platser där man kan ta ett andetag bland konstrelaterade material, samt möjlighet att utforska bibliotekets olika samlingar. Det nya biblioteket öppnar hösten 2021.

KuvA och TeaK stängt för sommaren

Biblioteksenheter vid Teaterhögskolan och Bildkonstakademin kommer att vara stängda under flytten från och med den 30 april 2021, så låna materialet du behöver i god tid. Under sommaren kommer samlingarna att kombineras och det nya biblioteket kommer att möbleras.

För material från Bildkonstakademin och Teaterhögskolan är förfallodagen den 1 oktober 2021. Skälet till den senare förfallodagen är sammanslagningen av verksamhetsställena i Sörnäs campusbibliotek under sommaren. Sommaröppettider på Sibelius-Akademins biblioteket meddelas i maj.

Bibliotekets användning i april är möjlig bara för studenter, forskare och personal vid Konstuniversitetet. Tillgång till lokalerna sker endast med personlig nyckel. För aktuell information om Konstuniversitetets biblioteks öppettider hittar du på bibliotekets hemsida.

Nyheter (på engelska)