Alma – uusi kirjastojärjestelmä

Korttiluettelo

Taideyliopiston kirjastossa otetaan käyttöön uusi kirjastojärjestelmä Alma kesällä 2020. Tällä sivulla on kootusti tietoa järjestelmänvaihdoksen aiheuttamista muutoksista, sekä linkit Alma-aiheisiin kirjaston uutisiin.

Mikä Alma on?

Alma on taustalla toimiva kirjastojärjestelmä, joka sisältää kirjaston painetut ja elektroniset aineistot sekä asiakastiedot. Järjestelmä ei näy ulospäin asiakkaille, ja hakukäyttöliittymänä säilyy vanha tuttu Arsca.

Milloin se otetaan käyttöön?

Järjestelmä otetaan käyttöön heinä-elokuun vaihteessa 2020. Siirtymävaiheessa heinäkuussa Arsca-palvelussa aineistoon ei voi tehdä varauksia eikä lainoja voi uusia. Omia tietoja ei voi päivittää eikä maksaa myöhästymismaksuja. Arscassa voi hakea aineistoa, ja käyttää tietokantoja sekä elektronisia kokoelmia. Alman käyttöönoton jälkeen heinäkuun pois olleet palvelut ovat käytössä taas elokuussa. Lainojen eräpäivät on siirretty 15.9 asti.

Mitä muutoksia Almasta seuraa?

Alma tuo parannuksia kirjaston toimintaan, mutta palvelu ei suoraan näy käyttäjille. Asiakaskäyttöliittymänä jatkossakin toimivaan Arscaan kirjautumisessa tapahtuu kuitenkin muutoksia: taideyliopistolaiset kirjautuvat palveluun jatkossa Uniarts-tunnuksilla (Haka-kirjautuminen), ja muut asiakkaat sähköpostiosoitteellaan. Kirjastokorttia tarvitsee vain aineiston lainaamiseen kirjastossa.

Mitä minun täytyy tehdä?

Jos sinulla on Arscaan tallennettuja suosikkeja tai hakuja, ota ne talteen 30.6. mennessä, ja lisää ne uudestaan omiin tietoihisi Arscassa elokuussa Alman käyttöönoton jälkeen. Jos sinulla ei ole toimivaa sähköpostiosoitetta asiakastiedoissasi, et voi kirjautua Arscaan (ks. edellinen kohta): ota yhteys kirjastoon lisätäksesi sähköpostiosoite tietoihisi.

Alma-aiheiset uutiset