Kirjastokortti

Kirjastokortin hankkimisen ohjeet sekä Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle että ulkopuolisille asiakkaille. Kirjastokortilla voi lainata aineistoa kaikista kirjaston toimipisteistä.

Yleistietoa kirjastokortista

Taideyliopiston kirjasto on kaikille avoin. Kirjastokortin saadessaan asiakas sitoutuu noudattamaan Taideyliopiston kirjaston käyttösääntöjä.

Kirjaston asiakkaaksi voi rekisteröityä 15 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus ja katuosoite Suomessa. Poikkeuksena ovat yliopistossa vierailevat vaihto-opiskelijat, opettajat ja tutkijat, joilla on mahdollisuus rekisteröityä asiakkaaksi edellä mainituista ehdoista riippumatta.

Kirjaston asiakkaaksi rekisteröitymiseen tarvitaan voimassa oleva kuvallinen viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti, oleskelulupakortti tai ajokortti).

Alle 15-vuotiailla asiakkailla tulee olla kirjastokortin hankkimiseen huoltajan suostumus.

Kirjastokortti on ilmainen. Jos kadotat kirjastokortin, uusi kortti on maksullinen palveluhinnaston mukaisesti.

Muista pitää huolta, että yhteystietosi, varsinkin sähköpostiosoite, ovat ajan tasalla. Muistutukset, saapumisilmoitukset jne. lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet kirjastolle ilmoittanut. Yhteystiedot voi päivittää Pepissä (opiskelijat), Mepcossa (henkilökunta) tai Arscassa (muut asiakkaat). Tarvittaessa ota yhteys kirjaston asiakaspalveluun.

Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta

Taideyliopiston opiskelijana tai työntekijänä voit käyttää joko perinteistä fyysistä kirjastokorttia, Tuudo-mobiilisovelluksessa olevaa korttia tai molempia. Näiden lisäksi käytössäsi on Arsca-verkkokirjastosta löytyvä virtuaalinen kirjastokortti.

Jos haluat perinteisen fyysisen kirjastokortin, tule käymään kirjastossa asiakaspalvelun aukioloaikoina. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, niin löydämme tietosi yliopiston henkilötietojärjestelmästä ja saamme luotua sinulle kirjastokortin. Sinun ei tarvitse täyttää korttihakemuslomaketta etukäteen.

Näin otat digitaalisen kirjastokortin käyttöön Tuudossa

Taideyliopiston opiskelijat ja henkilöstö voivat käyttää digitaalista kirjastokorttia Tuudo-mobiilisovelluksen kautta. Saat kirjastokortin käyttösi lataamalla Tuudon puhelimesi sovelluskaupasta. Kortti on heti käytettävissä.

Virtuaalinen kirjastokortti Arscassa

Löydät Tuudon kautta hankitun virtuaalisen kortin sekä fyysisen kirjastokortin viivakoodin myös Arsca-verkkokirjastosta. Kirjaudu Arscaan (ohje Arscaan kirjautumiseen) ja valitse Oma tili -valikosta Kirjastokortit. Tuudo-kortti ja Arscan virtuaalinen kortti toimivat kirjaston automaateilla puhelimen ruudulta näytettynä. Varmista, että puhelimen näyttö on riittävän kirkas.

Kirjaston käyttö valmistumisen tai työsuhteen päättymisen jälkeen

Tuudo-sovellus ja Tuudon digitaalinen kirjastokortti ovat käytettävissäsi opintojen tai työsuhteen ajan. Kun opinnot tai työsuhde ovat päättyneet, Tuudo lakkaa toimimasta. Asiakkuutesi kirjastossa kuitenkin jatkuu myös valmistumisen tai työsuhteen päättymisen jälkeen. Et tarvitse uutta kirjastokorttia, vaan voit käyttää edelleen Arscassa olevaa virtuaalista kirjastokorttia. Halutessasi voit saada myös perinteisen kirjastokortin käyttöösi.

Kun valmistut tai työsuhteesi päättyy, varmista, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Muista vaihtaa kirjastokorttiin linkitetty sähköpostiosoitteesi muuksi kuin Uniarts-osoitteeksi. Voit päivittää sähköpostiosoitteesi Arscassa olevalla lomakkeella niin kauan kuin Uniarts-tunnuksesi on voimassa. Jos tunnuksesi on lakannut toiminnassa, käy kirjaston asiakaspalvelussa päivittämässä sähköpostiosoitteesi.

Taideyliopiston ulkopuoliset asiakkaat

Jos et ole Taideyliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, rekisteröidy kirjaston asiakkaaksi verkkolomakkeella. Voit myös täyttää paperisen lomakkeen kirjaston asiakaspalvelussa. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat kirjastokortin kirjastosta asiakaspalvelun ollessa auki.

Virtuaalinen kirjastokortti

Käytössäsi on perinteisen fyysisen kirjastokortin lisäksi myös virtuaalinen kirjastokortti, joka löytyy Arsca-verkkokirjastosta. Kirjaudu Arscaan (ohje Arscaan kirjautumiseen) ja valitse Oma tili –valikosta Kirjastokortit. Virtuaalinen kirjastokortti toimii kirjaston automaateilla puhelimen ruudulta näytettynä. Varmista, että puhelimen näyttö on riittävän kirkas.