Aineistot

Kirjaston kokoelmat tarjoavat rikkaita ja monipuolisia aineistoja taiteen alalta niin painetussa kuin sähköisessä muodossa.

Tietoa ja taidetta

Taideyliopiston kirjaston kokoelmat tarjoavat rikkaita ja monipuolisia aineistoja taiteen alalta pääasiallisesti Taideyliopiston opetuksen, opiskelun ja tutkimuksen tarpeisiin. Lehtiä ja kirjoja on saatavana laajasti kuvataiteesta, musiikista ja esittävistä taiteista sähköisessä ja painetussa muodossa. Kirjastolla on myös merkittävä määrä nuotteja ja näytelmiä. Useissa eri formaateissa olevaa av-aineistoa voi striimata, lainata, tai katsoa ja kuunnella kirjaston tiloissa. Tietoa painettujen aineistojen lainauskäytännöistä ja laina-ajoista löydät Palvelut-sivulta. 

Painettuja ja elektronisia aineistoja voit hakea kirjaston hakupalvelu Arscasta.

Kirjaston hankkimat tietokannat tarjoavat tieteellisiä artikkeleita, kuva-aineistoa, musiikkia, näytelmiä, oopperaa ja paljon muita aineistoja sähköisessä muodossa. 

Kirjaston oppaista löydät tarkempaa tietoa oman alasi aineistoista, vinkkejä tiedonhakuun, sekä tietoa muun muassa e-aineistojen lataamisesta ja etäkäytöstä.  

Voit antaa palautetta tietokannoista ja aineistoista tai ehdottaa niitä hankittavaksi

Tietokannat ja sähköiset aineistot

Opinnäytteet

Löydät sekä painetut että sähköiset Taideyliopiston kirjalliset opinnäytteet Arscan kautta. Sähköisiä opinnäytteitä voit selata esim. koulutusohjelmittain Tajussa. Opinnäytteitä säilytetään kirjastossa, poikkeuksena Kuvataideakatemian vuosien 1995-2012 opinnäytteiden dokumentaatiot, jotka sijaitsevat Kuvataideakatemian arkistossa Kaikukadulla ja vuoden 2013 opinnäytteiden dokumentaatiot Taideyliopiston arkistossa N-talolla. Teatterikorkeakoulun kirjastossa säilytetään myös maisteritason opinnäytteiden taiteellisia osioita. 

Erikoiskokoelmat

Kirjastolla on hallussaan ainutlaatuisia erikoiskokoelmia, jotka sisältävät alue- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävää aineistoa. Osa kokoelmista on saatu lahjoituksina kotimaisilta kulttuurihenkilöiltä ja taidelaitoksilta. Säveltäjien alkuperäiskäsikirjoituksia ei luovuteta asiakkaiden käyttöön, vaan ne pääsääntöisesti skannataan julkaisuarkisto Tajuun.

Kuvataideakatemian kirjaston Lars-Gunnar Nordströmin kirjakokoelma sisältää Lars-Gunnar Nordströmin Säätiön Kuvataideakatemian kirjastolle lahjoittaman kuvataiteilija Lars-Gunnar Nordströmin (1924–2014) kotikirjaston. Kokoelmaa luetteloidaan vähitellen Arscaan

Viipurin näyttämön kirjaston kokoelmaan kuuluu näytelmäkäsikirjoituksia ja painettuja näytelmiä, jotka edustavat Viipurin näyttämöllä ennen sotia esitettyjä näytelmiä. Kokoelman aineisto on luetteloitu Arscaan, ja on saatavilla Teatterikorkeakoulun kirjastossa lukusalikäyttöön (kokoelma toistaiseksi poissa käytöstä kirjastotilojen remontin vuoksi / elokuu 2020 ->).

Sibelius-Akatemian kirjaston lukuparvella voi tutustua Suomen oloissa merkittäviin musiikin antologioiden ja n. 130 säveltäjän koottujen teosten kokoelmaan. Lisäksi kirjastosta löytyy