Muutoksia kirjaston verkkopalveluissa

Lue mitä muutoksia kirjaston viestien lähettämisessä, Arscaan kirjautumisessa ja lainojen uusimisessa on tapahtunut.

Syksyn lehtiä aseteltuna.
Chris Lawton / Unsplash

Uuden kirjastojärjestelmä Alman käyttöönoton myötä kirjaston palveluihin on tehty pieniä muutoksia.

Muistutukset

Kirjaston lähettämät muistutukset ja ilmoitukset lähetetään jatkossa pääsääntöisesti vain sähköpostitse. Paperikirjeenä lähetetään vain kadonneen eli 42 vrk myöhässä olevan aineiston palautuskehotus sekä lasku palauttamattomasta aineistosta.

Kirjautuminen Arscaan

Ulkopuoliset asiakkaat kirjautuvat Arscaan jatkossa sähköpostiosoitteella tai Finna-tunnuksella. Huomaathan että käyttäjätiedoissasi täytyy olla sähköpostiosoite, sillä ilman sitä ei Arscaan pääse uusimaan lainoja, tekemään varauksia yms. Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat Arscaan Uniarts-tunnuksillaan. Muistathan myös tarkistaa ja pitää omat tietosi ajan tasalla.

Laina-ajat ja uusiminen

Uudessa kirjastojärjestelmässä rajoitetaan laina-ajan kokonaiskestoa, ei uusintakertoja. Voit uusia lainojasi lainauspäivästä lähtien enintään seuraavasti: 14 vrk lainoja 180 päivää eteenpäin ja 28 vrk lainoja 730 päivää eteenpäin. Voit esimerkiksi uusia 28 vrk lainaa vaikka joka päivä kahden vuoden ajan, jolloin eräpäivä siirtyy joka kerta 28 päivää kyseisestä päivästä eteenpäin. Jos teokseen on varauksia tai olet lainakiellossa, et voi uusia lainaa.