Tulossa kesällä: muutoksia Arscaan kirjautumisessa, suosikkilistoissa ja sähköposti-ilmoituksissa

Arscaan kirjaudutaan jatkossa joko Uniarts-tunnuksilla tai sähköpostiosoitteella. Ota myös omat suosikit ja tallennetut haut talteen kesäkuun loppuun mennessä.

Kaksi ihmistä tietokoneella takaapäin kuvattuna.

Kirjautuminen

Uuden kirjastojärjestelmä Alman käyttöönoton vuoksi Taideyliopiston kirjaston hakupalvelu Arscassa asiakastoiminnallisuudet kuten uusiminen ja maksujen maksaminen otetaan pois käytöstä 30.6. ja varausten tekeminen otettiin pois käytöstä 12.6. Arscan em. asiakastoiminnallisuudet avataan uudelleen elokuussa. Katkon aikana Arscasta voi kuitenkin tehdä tiedonhakuja, ja elektroniset aineistot ovat myös käytössä.

Alman käyttöönoton jälkeen elokuussa 2020 Arscaan kirjaudutaan jatkossa joko Uniarts-tunnuksilla eli Haka-kirjautumisella (Taideyliopiston opiskelijat, opettajat, tutkijat ja henkilökunta) tai sähköpostiosoitteella (muut asiakkaat).

Sähköpostikirjautumisella asiakas tilaa sähköpostiinsa kertakäyttöisen kirjautumislinkin, jolla pääsee kirjautumaan Arscaan. Sähköpostin pitää olla sama kuin kirjaston asiakastiedoissa oleva sähköpostiosoite, ja linkki toimii vain samalla laitteella, jolla se pyydettiin (ei esim. niin että tilaa linkin tietokoneella ja avaa linkin puhelimen sähköpostisovelluksella). Edellytämme jatkossa, että jokaisella asiakkaalla on yksilöllinen sähköpostiosoite: sama sähköposti ei siis voi olla useamman asiakkaan käytössä. Jos sähköpostia ei halua käyttää, niin me emme voi tarjota asiakkaalle kaikkia palvelua, kuten Arscan asiakastoiminnallisuuksia.

Kirjastokortilla ei enää jatkossa voi kirjautua Arscaan, ja kirjastokorttia tarvitaan jatkossa vain aineiston lainaamiseen.

Suosikit ja tallennetut haut

Finna-hakupalvelu Arsca on kirjastojärjestelmä Almasta erillinen järjestelmä, minkä vuoksi ulkopuolisilla asiakkailla Arscaan tallennetut tallennetut haut ja omat suosikkilistat katoavat. Taideyliopistolaisilla tallennetut haut ja suosikkilistat säilyvät, mutta suosikkien linkit osoittavat vanhaan Arsca-tietokantaan eivätkä toimi. Teokset pitääkin hakea elokuussa uudestaan uudessa Arscassa ja lisätä omiin suosikkeihin.

Toimi näin 30.6. mennessä, jos haluat siirtää suosikkisi ja tallennetut hakusi uuteen Arscaan:

1) Taideyliopistolaiset:

  • ota omat suosikit talteen esim. lähettämällä ne sähköpostilla itsellesi tai viemällä RefWorksiin; elokuussa hae jokainen teos uudestaan Arscassa ja tallenna omiin suosikkeihin
  • tallennetut haut säilyvät omissa tiedoissasi eikä niitä tarvitse ottaa talteen

2) Ulkopuoliset asiakkaat

  • ota omat suosikit talteen lähettämällä ne sähköpostilla itsellesi; elokuussa hae jokainen teos uudestaan Arscassa ja tallenna omiin suosikkeihin
  • tallennetut haut voi ladata tiedostona ennen Arscan päivitystä ja ladata ne elokuussa uuteen Arscaan: 1) mene Arscassa Omat tiedot -sivulla Omien tietojen lataus ja tuonti / Poista tili -kohtaan, 2) Klikkaa ”Lataa suosikit ja haut tiedostona”. 3) Elokuussa Arscan jälleen avauduttua, mene taas omiin tietoihisi, ja klikkaa “Tuo suosikit ja haut tiedostosta” ja lataa edellä tallentamasi tiedosto Arscaan. 4) Tiedoston mukana tulee myös vanhat suosikkilistalla olleet teokset, ja ne pitää poistaa erikseen Arscassa.
Ruutukaappaus Arscan Omat tiedot -sivulta
Ruutukaappaus Arscan Omat tiedot -sivulta.

Muistutukset

Myös ylimääräinen eräpäivämuistutus Arscassa poistuu käytöstä. Uudessa kirjastojärjestelmä Almassa käyttäjän tiedoissa on aina yksi ensisijainen sähköpostiosoite, johon kaikki viestit lähtevät.

Lisätietoja kirjastosta: lib@uniarts.fi.