Arsca on taas avoinna – tarkista samalla omat tietosi

Arscassa voi tauon jälkeen taas muokata omia tietoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja.

Lapset käyttävät tietokonetta.

Arsca on jälleen avoinna kesän käyttökatkon jälkeen, ja voit taas tarkastella omia tietojasi, tehdä varauksia ja uusia lainojasi. Huomaa, että Arscaan kirjaudutaan jatkossa joko Uniarts-tunnuksilla tai sähköpostiosoitteella.

Jos et pääse kirjautumaan tai huomaat muita ongelmia, ota yhteyttä kirjastoon: lib@uniarts.fi. Huomaa kuitenkin, että kirjasto avautuu vasta 10.8. Helsingissä ja 13.8. Kuopiossa, minkä vuoksi yhteydenottoihin vastataan viiveellä, ja myös varaukset käsitellään vasta tuolloin alkavalla viikolla. Kaikkien asiakkaiden lainat erääntyvät vasta 15.9. joten lainojen uusimiselle ei ole tarvetta.

Uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton myötä käyttäjätietojen käsittely kirjastossa muuttui samalla. Jatkossa Taideyliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden tiedot haetaan keskitetysti kirjastojärjestelmään suoraan yliopiston henkilötietojärjestelmistä. Esim. uusien opiskelijoiden tarvitsee vain käydä hakemassa kirjastokortti henkilöllisyystodistusta vastaan sen jälkeen, kun ovat saaneet Uniarts-tunnuksensa toimimaan. Muutoksesta johtuen suosittelemme, että käyt tarkistamassa omat tietosi Arscassa, ja korjaat virheelliset tai puuttuvat tiedot WebOodissa (opiskelijat), Mepcossa (henkilökunta) tai Arscassa (muut asiakkaat).

Jos tietosi ovat oikein ja ajan tasalla Arscassa, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Muussa tapauksessa päivitä tietosi:

Opiskelijat:
Tarkista ja korjaa tarvittaessa tietosi WebOodissa. Uniarts-sähköpostiosoite tulee suoraan WebOodista Arscaan, joten sinun tarvitsee tarkistaa vain katuosoitteesi. Voit lisätä puhelinnumerosi ja (halutessasi) henkilökohtaisen sähköpostiosoitteesi Arscaan ilmoittamalla ne tällä lomakkeella Arscassa. Puhelinnumero ja henkilökohtainen sähköpostiosoite eivät siirry WebOodista kirjastojärjestelmään. Uusi opiskelija: voit ilmoittaa nämä tietosi samalla kun haet kirjastokorttisi kirjastosta.

Henkilökunta ja opettajat:
Tarkista ja korjaa tarvittaessa tietosi Mepcossa. Uniarts-sähköpostiosoite ja työpuhelinnumero tulevat suoraan HR-järjestelmästä Arscaan, joten sinun tarvitsee tarkistaa vain katuosoitteesi. Jos haluat lisätä henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron Arscaan, ilmoita ne tällä lomakkeella Arscassa – älä käytä näiden tietojen ilmoittamiseen Mepcon henkilötietojen muutoslomaketta. Aseta myös haluamasi asiointikieli eli oletuskieli (suomi, ruotsi, englanti) Mepcossa, niin saat jatkossa kirjaston automaattisesti lähettämät sähköpostit (eräpäivämuistutukset yms.) sillä kielellä.

Muut asiakkaat:
Jos tiedoissasi on korjattavaa, ilmoita muuttuneet tietosi Arscan henkilötietojen muutoslomakkeella. Aseta myös haluamasi asiointikieli (suomi, ruotsi, englanti) Arscassa, niin saat jatkossa kirjaston automaattisesti lähettämät sähköpostit (eräpäivämuistutukset yms.) sillä kielellä.

Lue lisää: Alma – uusi kirjastojärjestelmä

Ota yhteyttä: lib@uniarts.fi