Tiedonhankinnan opetus ja tietopalvelu

Kirjaston henkilökunta opastaa asiakaspalvelussa asiakkaita kirjaston käytössä ja aineistojen haussa. Voit lähettää tietopalvelukysymyksiä myös sähköpostilla tai varata ajan henkilökohtaiseen tietopalveluneuvontaan.

Tiedonhankinnan opetus Taideyliopistossa

Taideyliopiston kirjasto tarjoaa tiedonhaun opetusta omille opiskelijoille ja henkilökunnalle. Jos tiedonhankinnan opetus ei sisälly opetussuunnitelmaan, voit tilata opetusta ryhmällesi.

Tiedonhankinnan yksilöohjaus

Tarvitsetko apua opinnäytteen tai tutkimuksen tiedonhankintaan? Opintoihin sisältyvän opetuksen lisäksi kirjasto tarjoaa Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle myös yksilöohjausta, johon voi varata ajan kirjastosta.

Lähetä kirjastolle viesti, jossa kerrot aiheestasi ja millaista apua tarvitset, niin varaamme sinulle henkilökohtaisen opastusajan. Varaamme yleensä aikaa yksilöohjauksiin noin tunnin verran, mutta tästä voidaan sopia joustavasti.

Oppaat opetuksen ja tiedonhaun tukena

Kirjaston Tiedonhankinnan opas tarjoaa apua tiedonhankinnan perusteisiin kuten hakutekniikoihin, lähdekritiikkiin sekä tekoälyyn tiedonhankinnassa. Käytännön hakuvinkkejä löydät myös Arscan ohjeista.

Ohjeita opettajalle –opas tarjoaa opettajille tietoa muun muassa kurssikirjojen hankinnasta ja e-aineistojen käytöstä opetuksessa.

Kirjaston muista oppaista löydät mm. vinkkejä alakohtaisiin aineistoihin, viitteidenhallintaan ja ohjeita e-aineistojen käyttöön.

Tiedonhankinnan palvelut ulkopuolisille

Kirjasto tarjoaa tilauksesta tiedonhankintaan liittyviä asiantuntijapalveluita myös Taideyliopiston ulkopuolisille tahoille. Palvelusta peritään hinnaston mukainen maksu.

Lisätiedot

Ota yhteyttä sähköpostitse: lib@uniarts.fi, Kuopiossa lib.sibk@uniarts.fi.