Begränsad öppning av lånetjänster under 1.6–18.6. i Helsingfors till medlemmar av Konstuniversitet

Taideyliopiston logo

Uppdateras 1.6.2020: Biblioteket ansvarar inte för nyckelbrickans funktionalitet.

Konstuniversitets bibliotek har varit stängt under 18.3.–31.5. Biblioteket har begränsade lånetjänster i Helsingfors till medlemmar av Konstuniversitet via sjävbetjäningen under 1.6.–18.6.2020 vardagar klockan 11-15. Mer öppet bibliotek är öppet bara med nyckelbrickan för den respektive 
Konstuniversitetets enheten. Biblioteket ansvarar inte för nyckelbrickans funktionalitet. Vi följer Konstuniversitets riktlinjer i coronavirussituationen. Vi håller våra digitala tjänster igång som normalt. Läs om bibliotekets distanstjänster. Fjärrlånen kommer att skickas till andra bibliotek fram till den 12 juni, men fjärrlån kan för närvarande inte beställas till biblioteket.

I meröppet biblioteket du kan: 

 • Låna material från den öppna kollektionen via självbetjäningsautomaten 
 • Hämta reservationer från pick-up hyllan 
 • Återlämna material, skriva ut och kopiera

Låningsker via automaten. Du kan inte låna material från biblioteket utan ett Arsca-bibliotekskort. Kundtjänstpunkterna är stängda och man kan inte stanna länge i utrymmet. Om ditt bibliotekskort lämnas hemma och du har en mobil enhet med en internetanslutning, du kan aktivera ett mobilt bibliotekskort.

Vi uppdaterar de aktuella ändringarna på bibliotekets webbplats www.lib.uniarts.fi och på Facebook www.facebook.com/uniartslibrary/.

I juni anordnar biblioteket två retur fredagar i Helsingfors för gäster utan för Konstuniversitetet.

Lån och reservationer

 • Förfallodagar under stängningstiden har flyttats framåt till 15.9.2020. 
 • Man kan reservera material från öppna samlingen och magasin 
 • Materialens expedieringstider kan vara längre än vanligt. 
 • Inga avgifter uppstår när biblioteket har varit stängt 
 • Reservationer kommer att levereras i den ordning reservationerna placerades 
 • Materialens leveranstider kan vara längre än vanligt 
 • Kom ihåg att avbeställa materialet som du inte längre behöver 
 • Låner kan återlämnas via post 
 • På grund av anhopningen kan det ta längre än vanligt för ditt lån att försvinna från ditt lånekonto efter returneringen

Man kan hämta sina reservationer efter man har fått ankomstanmälan bara med nyckelbrickan för den respektive Konstuniversitetets enheten och Arsca-bibliotekskortet. Det ät möjligt at hämta reservationer bara i Helsingfors.

Reservationerkangöras till den 12.6. varefter de kommer att fasas ut på grund av införandet av det nya bibliotekssystemet. Befintliga reservationer kommer också att överföras till det nya systemet. Nya reservationer kan göras efter sommaren, vi återkommer med information på det exakta datumet på vår webbplats så snart som möjligt.

Öppettider undersommaren 2020

Biblioteket är stängt mellan 19.6 – 9.8.2020 pga en förändring i bakgrundssystemet. E-material fungerar under utbytet. Biblioteket öppnas i Helsingfors 10.8 och i Kuopio 13.8.2020.

Ta kontakt!

Under midsommarsveckan (mån 15– ons 17 juni) kommer bibliotekspersonalen att utbildas för att använda den nya serviceplattformen Alma. Under denna tid kan man använda meröppet biblioteket, men personaltjänster är inte tillgängliga. På torsdag 18.6 är personalen tillgänglig via e-post och telefon igen. 

Under begränsade utlåningstjänster och biblioteket med självbetjäning tillhandahålls rådgivning främst via telefon och online.

Sibelius-Akademins biblioteksenhet: 

Man kan låna och returnera material och hämta reservationer som självbetjäning på vardagar från 11.00 till 15.00 med Sibelius-Akademins nyckelbrickan. Personalen är tillgänglig via e-post och telefon på vardagar från kl. 11.00 till 15.00. 

Telefon 040 710 4224  
E-post: lib.siba@uniarts.fi 

Bildkonstakademins biblioteksenhet: 

Man kan låna och returnera material och hämta reservationer som självbetjäning på vardagar från 11.00 till 15.00 med Bildkonstakademins nyckelbrickan. Personalen är tillgänglig via e-post och telefon på vardagar från kl. 11.00 till 13.00. 

Telefon: 040 8609 508  
E-post: lib.kuva@uniarts.fi

Teaterhögskolans biblioteksenhet 

Man kan låna och returnera material och hämta reservationer som självbetjäning på vardagar från 11.00 till 15.00 med Teaterhögskolans nyckelbrickan. Personalen är tillgänglig via e-post och telefon på vardagar från kl. 11.00 till 15.00. 

Telefon: 0400 792 096  
E-post: lib.teak@uniarts.fi

Sibelius-Akademins biblioteksenhet i Kuopio: 

Kuopio öppnar inte före 13.8, eftersom Musikhallen är stängd. 
Personalen är tillgänglig via e-post och telefon på vardagar från kl. 11.00 till 15.00. I Kuopio lån kan returneras till Musikhallens postlucka på Puijogatans sida 13.5-17.6.

E-post: lib.sibk@uniarts.fi
Soili Voutilainen, Telefon: 040 7104 245
Johanna Taskinen, Telefon: 050 4715 019