Studerande eller personal vid Konstuniversitetet, ta i bruk det digitala Tuudo-bibliotekskortet!

Bibliotekstjänster även i Tuudo-appen

Vid Konstuniversitetet används mobilappen Tuudo, som innehåller flera viktiga tjänster för studerande. I Tuudo finns nu även Konstuniversitetets bibliotekstjänster. Konstuniversitetets studerande och personal kan ta i bruk de behändiga bibliotekstjänsterna i Tuudo.  

Bibliotekstjänster i Tuudo  

  • En ny användare kan registrera sig som kund vid biblioteket med hjälp av Tuudo.  
  • I Tuudo får du tillgång till ett digitalt bibliotekskort.  
  • I Tuudo kan du granska dina lån och reserveringar.  
  • Du kan förnya dina lån i Tuudo.  
  • Du får meddelanden om lån som förfaller och om reserveringar som anlänt.  
  • I Tuudo hittar du bibliotekens öppettider och placering. 

I Tuudo kan du inte söka information, reservera material eller betala avgifter, men du kan sköta detta i Arsca. Du hittar också en länk till Arsca i övre högra hörnet på Tuudo Bibliotek.  

Ibruktagande av bibliotekskortet Tuudo  

Ladda ner Tuudo-appen gratis från din appbutik: Google Play Store (Android), Apple App Store (iOS-enheter) eller AppGallery (Huawei).   

Om du redan tidigare har tagit i bruk Tuudo, behöver du inte installera den på nytt.  

Nya bibliotekskunder  

  • Du kan registrera dig som kund vid Konstuniversitetets bibliotek med hjälp av mobilappen Tuudo om du är studerande vid Konstuniversitetet eller hör till personalen. Logga in i Tuudo med ditt Uniarts-användarnamn, gå till sidan Bibliotek i Tuudo och klicka på länken Lägg till kort. Följ anvisningarna och fyll i de uppgifter som begärs på blanketten så får du tillgång till bibliotekstjänsterna i Tuudo.  
  • Om du inte är studerande eller personal vid Konstuniversitetet kan du inte ta i bruk mobilappen Tuudo. Du kan dock få ett traditionellt bibliotekskort genom att registrera dig som kund med webblanketten.  

Bibliotekets nuvarande kunder  

  • Om du är studerande eller personal vid Konstuniversitetet och redan har ett bibliotekskort, laddas det digitala bibliotekskortet i Tuudo automatiskt när du loggar in i Tuudo med ditt Uniarts-användarnamn och går till sidan Bibliotek i Tuudo.   
  • Om du inte är studerande eller personal vid Konstuniversitetet kan du inte ta i bruk mobilappen Tuudo.  

Tuudo-bibliotekskortets giltighetstid  

Tuudo-appen och Tuudos digitala bibliotekskort står till ditt förfogande under dina studier eller ditt anställningsförhållande.  

När studierna eller anställningsförhållandet upphört, slutar Tuudo att fungera. Din kundrelation till biblioteket fortsätter dock även efter att du utexaminerats eller anställningsförhållandet upphört. Du behöver inget nytt bibliotekskort, utan du kan använda det elektroniska bibliotekskortet genom att logga in i Arsca och gå till punkten Bibliotekskort i dina egna uppgifter. Om du vill kan du också få ett traditionellt bibliotekskort.  

Tuudo-stöd  

Om du har tekniska problem med att använda Tuudo, kontakta biblioteket eller användarstödet i Tuudo genom att klicka på knappen Ta kontakt i sidobalken iTuudo.