Uusi taideyliopistolainen, tervetuloa kirjastoon!

Tietoa kirjaston palveluista uudelle taideyliopistolaiselle

Photo by Rebecca D from Pixabay

Tässä on kootusti lyhyt tietopaketti kirjaston toiminnasta uusille taideyliopistolaisille. Saat tietoa kirjastosta myös uusille opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille suunnatuissa orientaatioissa ja perehdytystilaisuuksissa.

Tärkeät nettisivut 

Kirjaston kotisivu löytyy osoitteesta lib.uniarts.fi ja kirjaston hakupalvelu Arsca osoitteesta uniarts.finna.fi.   

Voit seurata kirjaston toimintaa myös Facebook-sivullamme.   

Muista myös kirjaston tarjoamat tiedonhaun oppaat. Ne tarjoavat tietoa Taideyliopiston erikoisalojen aineistosta kirjaston kokoelmissa sekä muun muassa tiedonhausta sekä e-kirjojen käytöstä.   

Kirjaston tietokantoihin sisältyvän e-aineiston löydät paitsi Arscan kautta hakemalla myös kootusti omalta tietokantasivultaan.   

Kirjaston tilat  

Taideyliopiston kirjasto sijaitsee kolmessa osoitteessa: Helsingissä Töölön kampuksella Musiikkitalossa, Sörnäisten kampuksella Kookos-kiinteistössä sekä Kuopion Musiikkikeskuksessa. Kirjaston kaikki yhteystiedot löydät kotisivuiltamme, ja aukioloaikamme myös Arscan etusivulta.   

Kirjaston laajat omatoimiajat mahdollistavat aineiston lainaamisen, palauttamisen ja lukemisen tiloissamme aamusta iltaan. 

Kirjastokortti  

Taideyliopiston kirjasto on kaikille avoin, joten sinulla mahdollisesti on jo kirjastossa käytössä oleva Arsca-kortti olemassa. Tässä tapauksessa et tarvitse uutta korttia, mutta muistathan varmistaa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.  

Kirjastokortin voit hankkia kahdella eri tavalla:  

  1. Ota käyttöön taideyliopistolaisten virtuaalinen Tuudo-kirjastokortti. Täältä löydät ohjeet kortin käyttöönottoon. Tuudo-kortin lisäksi et tarvitse fyysistä kirjastokorttia, mutta halutessasi saat sellaisen kirjaston asiakaspalvelusta.  Taideyliopiston kirjastossa ei voi käyttää muiden korkeakoulujen Tuudo-kirjastokorttia. 
  1. Jos olet Savonian tai Kuopion konservatorion opiskelija tai henkilökuntaa, tai jos haluat vain perinteisen muovikortin, tule vierailemaan kirjastoon asiakaspalvelun ollessa auki ja ota henkilöllisyystodistus mukaan.   

Jatkossa löydät kirjastokorttisi viivakoodin myös kirjautumalla Arscassa omiin tietoihisi.   

Muista asettaa kirjastokortille Arscan omissa tiedoissa nelinumeroinen pin-koodi, jolla voit jatkossa käyttää kirjaston lainausautomaattia. Jos asioit Kuopion kirjastossa, tarvitset pin-koodia myös kirjaston oven avaamiseen iltaisin.  

Tutustu käyttösääntöihin  

Kirjaston peruskäyttö on ilmaista. Maksuja perimme mm. myöhästyneistä lainoista ja kadonneen kortin tilalle hankittavasta uudesta kortista. Tutustu kirjaston käyttösääntöihin ja palveluhinnastoon.   

Yhteys kirjastoon  

Kysyttävää kirjaston henkilökunnalta? Saat meihin yhteyden  

Lämpimästi tervetuloa kirjaston asiakkaaksi!