Tai­dey­li­opis­to­lai­nen, ota käyt­töön di­gi­taa­li­nen Tuu­do-kir­jas­to­kort­ti!

Kirjastopalvelut myös Tuudo -sovelluksessa

Jonas Leupe, Unsplash

Taideyliopistossa on käytössä Tuudo-mobiilisovellus, joka sisältää useita tärkeitä palveluja opiskelijoille. Tuudosta löytyvät nyt myös Taideyliopiston kirjastopalvelut. Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat ottaa Tuudon kätevät kirjastopalvelut käyttöönsä.

Kirjastopalvelut Tuudossa

  • Uusi käyttäjä voi rekisteröityä kirjaston asiakkaaksi Tuudon avulla. 
  • Tuudossa saat käyttöösi digitaalisen kirjastokortin. 
  • Tuudossa voit tarkastella lainojasi ja varauksiasi. Voit uusia lainasi Tuudossa. 
  • Saat ilmoitukset erääntyvistä lainoista ja saapuneista varauksista. 
  • Tuudosta löydät kirjastojen aukioloajat ja sijainnit. 

Tuudossa et voi tehdä tiedonhakuja, varata aineistoja etkä maksaa maksuja, mutta voit hoitaa ne Arscassa. Linkin Arscaan löydät myös Tuudo Kirjaston oikeasta yläkulmasta.

Tuudo-kirjastokortin käyttöönotto

Lataa ilmainen Tuudo-sovellus sovelluskaupastasi: Googlen Play Storesta (Android), Applen App Storesta (iOS-laitteet) tai AppGallerysta (Huawei).

Jos olet jo aiemmin ottanut Tuudon käyttöön, niin uutta asennusta ei tarvita.

Uudet kirjaston asiakkaat

Voit rekisteröityä Taideyliopiston kirjaston asiakkaaksi Tuudo-mobiilisovelluksen avulla, mikäli olet Taideyliopiston opiskelija tai henkilökunnan jäsen. Kirjaudu Tuudoon Uniarts-tunnuksellasi, mene Tuudon Kirjasto-sivulle ja klikkaa Lisää kortti -linkkiä. Seuraa ohjeita ja täytä lomakkeella pyydetyt tiedot, niin saat Tuudon kirjastopalvelut käyttöösi.

Jos et ole Taideyliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, et voi ottaa käyttöösi Tuudo-mobiilisovellusta. Voit kuitenkin saada käyttöösi perinteisen kirjastokortin rekisteröitymällä asiakkaaksi verkkolomakkeella.

Nykyiset kirjaston asiakkaat

Jos olet Taideyliopiston opiskelija tai henkilökuntaa ja sinulla on jo kirjastokortti, Tuudon digitaalinen kirjastokortti latautuu käyttöösi automaattisesti, kun kirjaudut Tuudoon Uniarts-tunnuksellasi ja menet Tuudon Kirjasto-sivulle.

Jos et ole Taideyliopiston opiskelija tai henkilökuntaa, et voi ottaa käyttöösi Tuudo-mobiilisovellusta.

Tuudo-​kirjastokortin voimassaoloaika

Tuudo-sovellus ja Tuudon digitaalinen kirjastokortti ovat käytettävissäsi opintojen tai työsuhteen ajan.

Kun opinnot tai työsuhde ovat päättyneet, Tuudo lakkaa toimimasta. Asiakkuutesi kirjastossa kuitenkin jatkuu myös valmistumisen tai työsuhteen päättymisen jälkeen. Et tarvitse uutta kirjastokorttia, vaan voit käyttää sähköistä kirjastokorttia kirjautumalla Arscaan ja siirtymällä omien tietojen kohtaan Kirjastokortit. Halutessasi voit saada myös perinteisen kirjastokortin käyttöösi.

Tuudo-tuki

Jos sinulla on teknisiä ongelmia Tuudon käytössä, ota yhteyttä kirjastoon tai Tuudon käyttäjätukeen klikkaamalla Tuudon sivupalkin Ota yhteyttä -painiketta.