KuvA ja TeaK kirjastot sulkeutuvat 30.4. – hoida kirjastoasiasi ajoissa

Taideyliopiston kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet sulkeutuvat 30.4. uuden Sörnäisten kampuskirjaston remontin ja muuton vuoksi. Taideyliopiston opiskelija, tutkija ja henkilökuntaan kuuluva, hoidathan kaikki kirjastoasiasi hyvissä ajoin.

Şahin Sezer Dinçer via Pixabay

Kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet sulkevat ovensa kaikilta asiakkailta 30.4.2021. Huomioi normaalia aikaisempi sulkemisaika vappuaatosta johtuen: perjantaina 30.4. TeaKin kirjasto sulkeutuu klo 17 ja KuvAn kirjasto klo 16. Tarkista toimipisteiden aukioloajat Arscasta. 1.5. alkaen näiden toimipisteiden tiloihin tai aineistoihin ei ole enää pääsyä ennen syksyä, jolloin Sörnäisten uusi kampuskirjasto avataan. Tämä koskee Taideyliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita: poikkeuksia ei ole mahdollista tehdä, koska remontista ja muutosta johtuen aineistoa pakataan.

Hoida siis kaikki kirjastoasiasi, kuten varaustesi noudot ja aineiston lainaamiset hyvissä ajoin, ja älä jätä asiointia viimeiseen päivään. Näin voimme taata asiakkaiden turvallisen asioinnin korona-aikaan kirjaston toimipisteissä. Noutamatta jääneet varaukset raukeavat kirjastojen mentyä kiinni. 

Taideyliopiston kirjaston käyttö Helsingin toimipisteissä on huhtikuussa rajattu ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön käyttöön.

Muut palvelut 

Kirjaston Teatterikorkeakoulun (TeaK) ja Kuvataideakatemian (KuvA) toimipisteet eivät käsittele hankintaehdotuksia 20.4. –31.8.2021 välisenä aikana. 

Aineiston palautusmahdollisuuksista Musiikkitalolle kesällä tiedotetaan, kun yliopiston linjaukset tilojen käytöstä tarkentuvat. Aineistoa ei voi palauttaa TeaKin tai KuvAn toimipisteisiin. 

TeaKin ja KuvAn toimipisteiden henkilökunta keskittyy sulkuaikana muuttoon ja remonttiin liittyviin töihin. Myöskään lahjoituksia ei oteta vastaan sulkuaikana.  

Toimipisteiden ollessa kiinni, kannattaa hyödyntää kirjaston e-aineistoja. Kattavat verkkopalvelut ovat käytössäsi Arscassa, ja Uniarts-tunnuksilla pääset käsiksi kaikkiin e-aineistoihin 24/7. Kirjaston oppaasta löydät tietoa e-aineistojen käytöstä.  

Sörnäisten kampuskirjasto 

Kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet menevät kiinni muuttojen edellä 30.4.2021. Käythän siis lainaamassa tarvitsemaasi aineistoa hyvissä ajoin ennakkoon. Kesän aikana kokoelmat yhdistetään ja kirjastotila kalustetaan syksyn avaamista silmällä pitäen. Kirjaston sivuilta löydät ajantasaiset tiedot kirjaston toimipisteiden aukioloajoista

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulujen aineistojen osalta eräpäivä on 1.10.2021. Näiden toimipisteiden kiinniolon ajan Sibelius-Akatemian toimipiste palvelee kulloinkin voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Kesän loma-ajan auki- ja kiinniolot Sibelius-Akatemian toimipisteessä ilmoitetaan toukokuussa.

Uuteen kampuskirjastoon on tulossa työskentelytiloja ja paikkoja hengähtää taiteisiin liittyvien aineistojen keskellä sekä mahdollisuus tutustua kirjaston monipuolisiin kokoelmiin.

Päivitetty 19.4.: muokattu uutisen otsikkoa ja päivämääriä selkeytetty.