Kirjaston aukiolo ja palvelut maalis-toukokuussa

Koronarajoitukset jatkuvat Taideyliopiston linjausten mukaisesti toukokuussa, ja omatoimikirjasto on avoinna taideyliopistolaisille.

Päivitetty 4.5. Palveluja tarjotaan vain taideyliopistolaisille Sibelius-Akatemian Helsingin toimipisteessä toukokuun ajan, ja joitain rajoituksia tilojen käytössä lievennetään. Rajoitukset eivät koske Kuopion toimipistettä. Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastot ovat kiinni 1.5. lähtien. Eräpäiviä ja varausten noutopäiviä on siirretty.

Päivitetty 8.4 Varausten osalta.

Päivitetty 11.3. Pahentuneen koronatilanteen vuoksi Taideyliopiston tilojen ulko-ovet ovat kiinni 9.5.2021 asti, ja tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. Lisärajoituksista johtuen lainojen eräpäiviä on siirretty, ja varausjonoja joudutaan purkamaan. Lue lisää eräpäivistä ja varauksista alta. 

Kirjaston palveluiden tarjoamista jatketaan toukokuussa rajoitetusti omatoimikirjastona Sibelius-Akatemian Helsingin toimipisteessä. Kirjaston Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun toimipisteet sulkivat remontin ja muuton takia ovensa 30.4. ja avaavat syksyllä.

Kirjaston käyttö SibAn Helsingin toimipisteessä on rajattu ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön käyttöön, jolloin tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. Ulkopuolisten asiakkaiden mahdollisuuteen asioida kirjastossa vaikuttaa Taideyliopiston linjaukset tilojen käytöstä.

Huomaathan suosituksen turvaväleistä, joka on kaksi metriä, ja että Taideyliopiston linjauksen mukaan kasvomaskia on käytettävä kaikissa tilanteissa yliopistolla, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Lue turvallisuusohjeet Taideyliopiston tiloissa työskentelyä varten.

SibAn Helsingin toimipisteessä rajoituksia on lievennetty. Kirjaston lukuhuoneessa voi opiskella max. 6 henkeä yhtä aikaa. Tietokoneilla ja muilla istumapaikoilla joka toinen paikka on käytössä.

Rajoitukset eivät koske kirjaston toimipistettä Kuopiossa, ja kirjaston nykyisiä käytänteitä jatketaan 28.5. asti. Kirjaston asiakaspalvelu on auki arkisin klo 12–14. Pääsy kirjastoon iltaisin asiakaspalvelun sulkeuduttua kirjastokortilla ja uudella nelinumeroisella PIN-koodilla. Kirjasto on suljettuna kesä-heinäkuussa.

Katso kirjaston toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot.

Lainojen eräpäivät ja varaukset

Lainojen eräpäivät on siirretty Sibelius-Akatemian aineistojen osalta seuraavasti:

Musiikkitalon kirjasto:

  • jos aineistoon ei ole varauksia, lainat uusitaan 8.9. asti, mutta jos lainoihin kohdistuu varauksia, niiden eräpäivä on 9.6.
  • uusien lainojen eräpäiväksi tulee 8.9.
  • 9.6. alkaen uusien varausten viimeiset noutopäivät siirtyvät syyskuulle.

Kuopion kirjasto:

  • lainojen eräpäivää siirrettiin 8.9. asti
  • uusien varausten viimeinen noutopäivä on 14.9.

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulujen aineistojen osalta eräpäivä on 1.10.2021. Syynä myöhempään eräpäivään on Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastoyksiköiden kiinniolo 1.5. alkaen ja yhdistyminen Sörnäisten kampuskirjastoksi kesän aikana.

Jos lainasi on erääntynyt 19.10.2020 tai sitä ennen, eräpäivä ei ole siirtynyt. Tarkista lainojesi eräpäivä ja varaustesi tilanne Arscasta. Jos varauksesi on rauennut kirjaston ollessa suljettuna koronatilanteen vuoksi, pyydämme tekemään varauksen uudelleen ja tarvittaessa olemaan yhteydessä kirjastoon.  

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun aineistoja ei voi varata kirjastojen kiinniolon ja kirjastoyksiköiden yhdistymisen aikana 1.5.2021 alkaen.  

Rajoitetut palvelut

Kirjastojen rajoitettuihin palveluihin kuuluu aineiston nouto omatoimisesti hyllystä tai tekemällä varaus, jolloin se on noudettavissa varaushyllystä. Aineisto lainataan lainausautomaatilla. Jos unohdit kirjastokortin kotiin, voit käyttää mobiilikirjastokorttia: lue ohjeet mobiilikirjastokortin käytöstä. Uusi opiskelija, jos tarvitset kortin, ota yhteyttä kirjastoon.

Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostilla. Tarkista puhelinpalveluajat Arscasta. Maksuja on mahdollista maksaa vain verkossa. Lue ohjeet verkkomaksamisesta.

Tilaava kaukopalvelu Sibelius-Akatemian Helsingin ja Kuopion toimipisteissä avataan opiskelijoille ja henkilökunnalle 10.5.

Asiakaskoneet ovat käytössä rajoitetusti nopeaan tulostamiseen ja kopiointiin. Kattavat verkkopalvelut ovat käytössäsi Arscassa ja Uniarts-tunnuksilla pääset kaikkiin e-aineistoihin 24/7.