Kirjaston aukiolo ja palvelut maalis- ja huhtikuussa

Koronarajoitukset jatkuvat Taideyliopiston linjausten mukaisesti maalis- ja huhtikuussa. Omatoimikirjasto on avoinna taideyliopistolaisille.

Päivitetty 8.4 Varausten osalta.

Päivitetty 11.3. Pahentuneen koronatilanteen vuoksi Taideyliopiston tilojen ulko-ovet ovat kiinni 9.5.2021 asti, ja tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. Lisärajoituksista johtuen lainojen eräpäiviä on siirretty, ja varausjonoja joudutaan purkamaan. Lue lisää eräpäivistä ja varauksista alta. 

Kirjaston palveluiden tarjoamista jatketaan rajoitetusti omatoimikirjastona 9.5.2021 asti Helsingin toimipisteissä (huom. KuvAn ja TeaKin toimipisteet sulkevat remontin takia ovensa 30.4. ja avaavat syksyllä). Huomaathan suosituksen turvaväleistä, joka on kaksi metriä, ja että Taideyliopiston linjauksen mukaan kasvomaskia on käytettävä kaikissa tilanteissa yliopistolla, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Lue turvallisuusohjeet Taideyliopiston tiloissa työskentelyä varten.

Kirjaston käyttö Helsingin toimipisteissä on rajattu ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön käyttöön, jolloin tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. Mahdollisuutta rajoitettuun aukioloon selvitettiin maaliskuun aikana, mutta pahentuneen koronatilanteen ja Taideyliopiston tiukentuneiden rajoitusten vuoksi emme pysty järjestämään ulkopuolisille asiointiviikkoa huhtikuussa.

Rajoitukset eivät kuitenkaan koske toistaiseksi kirjaston toimipistettä Kuopiossa. Katso myös Kuopion kirjaston aukioloajat maaliskuussa. Alueellista koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja kirjaston aukiolo- ja asiakaspalveluaikoja voidaan muuttaa sen mukaan.

Katso kirjaston toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot.

Lainojen eräpäivät

Lainojen eräpäivät on siirretty Sibelius-Akatemian ja Kuopion aineistojen osalta 27.5.2021.  

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulujen aineistojen osalta eräpäivä on 1.10.2021. Syynä myöhempään eräpäivään on Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastoyksiköiden kiinniolo 1.5. alkaen ja yhdistyminen Sörnäisten kampuskirjastoksi kesän aikana. Uudistettu kirjasto avataan syyskuun 2021 alussa.

Jos lainasi on erääntynyt 19.10.2020 tai sitä ennen, eräpäivä ei ole siirtynyt. 

Varaukset 

Jos varauksesi on rauennut kirjaston ollessa suljettuna koronatilanteen vuoksi, pyydämme tekemään varauksen uudelleen ja tarvittaessa olemaan yhteydessä kirjastoon.  

Varausten viimeiseksi noutopäiväksi tulee tuolloin 1.6.2021 Sibelius-Akatemian ja Kuopion aineistojen osalta.  

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun aineistoja ei voi varata kirjastojen kiinniolon ja kirjastoyksiköiden yhdistymisen aikana 1.5.2021 alkaen.  

Kirjasto pahoittelee varausten järjestelystä asiakkaille aiheutuvaa haittaa. 

Rajoitetut palvelut

Kirjastojen rajoitettuihin palveluihin kuuluu aineiston nouto omatoimisesti hyllystä tai tekemällä varaus, jolloin se on noudettavissa varaushyllystä. Aineisto lainataan lainausautomaatilla. Jos unohdit kirjastokortin kotiin, voit käyttää mobiilikirjastokorttia: lue ohjeet mobiilikirjastokortin käytöstä. Uusi opiskelija, jos tarvitset kortin, ota yhteyttä kirjastoon.

Asiakaspalvelupisteet ja kuuntelupisteet on suljettu. Muu oleskelu kirjaston tiloissa ei ole sallittua. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostilla. Tarkista puhelinpalveluajat Arscasta. Maksuja on mahdollista maksaa vain verkossa. Lue ohjeet verkkomaksamisesta.

Myös tilaava kaukopalvelu pysyy suljettuna 9.5. asti.

Asiakaskoneet ovat käytössä rajoitetusti nopeaan tulostamiseen ja kopiointiin. Kattavat verkkopalvelut ovat käytössäsi Arscassa ja Uniarts-tunnuksilla pääset kaikkiin e-aineistoihin 24/7.