Sörnäisten kampuskirjastoon valmistaudutaan – ensimmäisenä vuorossa luokitusmuutokset

Uusi Taideyliopiston kirjaston kuvataiteisiin ja esittäviin taiteisiin erikoistuva kampuskirjasto valmistuu Sörnäisten kampuksen yhteyteen. TeaKin kirjastoyksikkö Haapaniemenkadulla ja Kuvan kirjastoyksikkö Vallillassa sulkevat yhdistymisen edellä ovensa 30.4.2021. Uuteen kirjastoon pääsee tutustumaan syksyllä 2021!

Teatterikorkeakoulun tori.

Taideyliopisto uudistaa tilojaan ja Kuvataideakatemia muuttaa Teatterikorkeakoulun viereen valmistuvaan uudisrakennukseen. Sörnäisten kampusalueelle rakentuu myös Taideyliopiston kirjaston uusi Sörnäisten kampuskirjasto, jossa painotuksena ovat kuvataiteet sekä esittävät taiteet.

Teatterikorkeakoulun kirjastoyksikön tiloja on remontoitu jo menneen vuoden aikana, ja alkavan kevään 2021 aikana muutokset tulevat näkymään asiakkaille sekä Kuvataideakatemian että Teatterikorkeakoulun kirjastoyksiköissä mm. luokituksen yhtenäistämisenä ja muutoksina. Projekti on alkamassa ja viestimme tästä kirjastotilassa erikseen. Luokitusmuutosten eteneminen näkyy hyllyopasteissa sekä ajoittaisina tyhjinä väleinä hyllyissä, kun tietty osa aineistosta on tarroitettavana.

Sörnäisten kampuskirjasto

Kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet menevät kiinni muuttojen edellä 30.4.2021. Käythän siis lainaamassa tarvitsemaasi aineistoa hyvissä ajoin ennakkoon. Kesän aikana kokoelmat yhdistetään ja kirjastotila kalustetaan syksyn avaamista silmällä pitäen. Ajantasaiset tiedot kirjaston aukioloajoista löydät Taideyliopiston kirjaston sivuilta.

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulujen aineistojen osalta eräpäivä on 1.10.2021. Syynä myöhempään eräpäivään on toimipisteiden yhdistyminen Sörnäisten kampuskirjastoksi kesän aikana. Kirjaston Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun toimipisteiden kiinniolon ajan Sibelius-Akatemian toimipiste palvelee kulloinkin voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Kesän loma-ajan auki- ja kiinniolot Sibelius-Akatemian toimipisteessä ilmoitetaan toukokuussa.

Uuteen kampuskirjastoon on tulossa työskentelytiloja ja paikkoja hengähtää taiteisiin liittyvien aineistojen keskellä sekä mahdollisuus tutustua kirjaston monipuolisiin kokoelmiin.