Kirjasto palvelee myös etänä

Suurin osa kirjaston palveluista ja kaikki elektroniset aineistot ovat käytössä verkossa.

Computer and desk

Tätä uutista päivitetään:

  • 14.5.2020: lisätty tieto sulun jatkumisesta toistaiseksi
  • 6.5.2020: lainojen eräpäivää jatkettu 15.9. asti
  • 3.4.2020: lisätty linkit Ellibs e-kirjapalvelua koskevaan uutiseen sekä ICOLC-aineistolistaan.
  • 1.4.2020: sulkua jatketaan 13.5. asti aiemmin ilmoitetun 13.4. sijaan; lainojen eräpäivää jatkettu 18.5. asti.

Taideyliopiston kirjasto on kiinni 18.3. alkaen toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, mutta kirjasto palvelee asiakkaita tilojen kiinniolon aikana monin tavoin etänä. Lue alla oleva kooste palveluistamme kiinniolon aikana. 

Asiakaspalvelu

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat sähköpostitse osoitteessa lib@uniarts.fi ja henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Taideyliopiston henkilöhausta. Asiakkaiden lainat on uusittu 15.9. asti, ja kiinniolon mahdollisesti jatkuessa lainojen eräpäiviä siirretään kirjastosta käsin. Myöhästymismaksuja ei kerry kirjaston ollessa kiinni, eikä lainoja voi palauttaa.

Kaukopalvelu välittää artikkelikopioita Taideyliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle, mutta painettua aineistoa ei kiinniolon aikana ole mahdollista saada. 

Opinnäytetöiden julkaisemiseen liittyvissä asioissa lisätietoa löytyy Artsista. 

E-aineistot ja oppaat

Kirjaston tarjoamat e-aineistot ja tietokannat ovat Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä etänä kirjautumalla Arscaan Uniarts-tunnuksella. E-aineisto-opas auttaa alkuun mm. e-kirjojen käytössä. Kotimaisia e-​kirjoja on tarjolla Ellibs e-​kirjapalvelusta.

Tietokantalistalta löytyy kaikki kirjaston hankkimat elektroniset aineistot, mukaan lukien AV- ja nuottiaineistot sekä online-hakuteokset, joita ei Arscan e-aineistohaulla löydy. Useat kustantajat ja palveluntarjoajat kuten esimerkiksi Bloomsbury ja ProQuest ovat poistaneet rajoituksia e-aineistoistaan COVID-19 -tilanteen ajaksi, ja näitä aineistoja lisätään tietokantalistalle.

Lisäksi Kansainvälinen kirjastokonsortioiden yhteenliittymä The International Coalition of Library Consortia (ICOLC) ylläpitää päivittyvää taulukkoa, mistä näkee kaikille käyttöön avattuja aineistoja: ICOLC COVID19 Complimentary Expanded Access Specifics.

Voit myös tehdä kirjastolle hankintaehdotuksia, mutta sulun aikan voimme hankkia vain e-aineistoja kuten e-kirjoja.

Tieteenalakohtaisista oppaista löydät oman tieteenalasi e-aineistoja, ohjeita tiedonhankintaan ja muita hyödyllisiä sisältöjä opiskelun ja tutkimuksen tueksi. Oppaita on saatavilla esittävistä taiteista, kuvataiteesta, musiikista ja musiikkikasvatuksesta

Voit kysyä neuvoa tiedonhankintaan tai tietokantojen ja elektronisten aineistojen käyttöön myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lib@uniarts.fi, Kuopiossa lib.sibk@uniarts.fi

Tiedonhankinnan opetus ja tutkijapalvelut

Tiedonhankinnan opetusta järjestetään etänä. Myös henkilökohtaiseen tiedonhankinnan ohjaukseen tai tietoklinikoille voi varata ajan: sovimme kaikille sopivimman ohjelman (Teams, Zoom, sähköposti) tapauskohtaisesti. Opetukseen ja ohjaukseen liittyvissä asioissa voit ottaa suoraan yhteyttä tiedonhaun opetuksen yhteyshenkilöihin: 

Myös kirjaston tutkijapalvelut tavoittaa etänä. Ota yhteyttä lib.research@uniarts.fi jos sinulla on kysyttävää liittyen julkaisujen raportointiin CRISiin, avoimeen julkaisemiseen (Open Access ja rinnakkaistallentaminen), tutkimusaineistojen hallintaan tai tiedonhaun opetukseen. 

Ota rohkeasti yhteyttä, esitä toiveita ja kysymyksiä, tai anna palautetta palveluistamme ja verkkoaineistoistamme!