Uusi opiskelija, tervetuloa kirjastoon!

Kirja ja omenoita puistonpenkillä.

Tervetuloa Taideyliopiston kirjastoon! Saat meiltä luotettavaa ja tutkittua tietoa, sekä painettuna että sähköisenä. Voit työskennellä ja lukea kirjastossa. Henkilökunnalta saat apua kirjaston käytössä ja tiedonhaussa. Kirjasto järjestää opiskelijoille infotilaisuuksia, joihin kannattaa osallistua! 

Ensimmäiseksi sinun kannattaa hankkia kirjastokortti. Taideyliopiston opiskelijoiden tiedot siirtyvät kirjastolle automaattisesti. Jos olet Savonian tai konservatorion opiskelija, voit hakea kirjastokorttia etukäteen verkossa ja noutaa sitten kortin kirjastosta. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä lainattaessa. 

Kirjaston toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot voit tarkistaa kirjaston nettisivuilta. Omatoimiaikana voit asioida kirjastossa itsenäisesti, vaikka henkilökuntaa ei ole paikalla. Voit lainata ja palauttaa automaatilla sekä noutaa varauksia. Kuopiossa pääset käyttämään omatoimikirjastoa Arsca-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. 

Hakupalvelu Arscasta voit mm. etsiä tietoa, selata kirjaston kokoelmia, varata kirjoja ja uusia lainasi. 
Taideyliopiston opiskelijat kirjautuvat verkkokirjastoon Uniarts-tunnuksilla, mikä antaa oikeuden e-aineistojen käyttöön myös kotoa. Kaikki muut asiakkaat kirjautuvat Arscaan sähköpostilla. 

Kirjauduttasi Arscaan, omissa tiedoissasi on mobiilikirjastokortti, jota voit käyttää lainaamiseen samalla tavalla kuin fyysistä kirjastokorttiasikin. Voit ottaa mobiilikirjastokortista kuvakaappauksen, jolloin se on aina helposti käytettävissäsi. Muista pitää sekä fyysinen kirjastokorttisi että mahdollinen kuva mobiilikortista hyvässä tallessa. 

Kirjaston henkilökunta auttaa sinua mielellään, tervetuloa! 

Seuraa meitä Facebookissa