KuvAn ja TeaKin kirjastot kiinni – uusi kirjasto avataan syksyllä

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastot ovat kiinni 1.5.2021 alkaen. Uusi Sörnäisten kirjasto avataan syksyllä. Tiedotamme verkkosivuillamme tarkemman avaamisajankohdan lähempänä syksyä.

Koira kurkkii aidan alta.
Image by Anastasia Gepp from Pixabay

Kirjaston KuvAn ja TeaKin toimipisteiden tiloihin tai aineistoihin ei ole 1.5. alkaen enää pääsyä ennen syksyä, jolloin Sörnäisten uusi kampuskirjasto avataan. Tämä koskee myös Taideyliopiston henkilökuntaa ja opiskelijoita: poikkeuksia ei ole mahdollista tehdä, koska remontista ja muutosta johtuen aineistoa pakataan. 

Lainat 

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen lainojen eräpäivä on 1.10.2021.  

Palautukset

Lainoja ei voi palauttaa 1.5.2021 alkaen Kuvataideakatemian eikä Teatterikorkeakoulun kirjastoon. Voit palauttaa lainasi uuteen Sörnäisten kampuskirjastoon syksyllä 2021. 

Mikäli Taideyliopiston koronarajoituksia lievennetään ja Sibelius-Akatemian kirjasto voidaan avata kaikille asiakkaille, voit palauttaa lainojasi sinne. Seuraa tiedotusta sivuillamme.

Varaukset 

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun aineistoon ei voi tehdä uusia varauksia 30.4.–15.8.2021.  

Varaukset, joita ei noudettu 30.4. mennessä, perutaan.  

Varausjonossa olevia varauksia ei peruta. Jos et ole muokannut varauksen voimassaoloa, on se voimassa 6 kuukautta, ja voi raueta ennen syksyä. Tarkista varauksesi ja näiden voimassaoloaika omista tiedoistasi Arscassa. Tarvittaessa voit perua itse varauksesi Arscassa.   

Varaukset, joiden noutopaikkana on ollut Kuvataideakatemian tai Teatterikorkeakoulun kirjasto, siirtyvät noudettaviksi uuteen Sörnäisten kampuskirjastoon. 

Uusia varauksia Sörnäisten kampuskirjaston aineistoon on mahdollista tehdä jälleen 16.8.2021 alkaen, ja niiden käsittely kirjastossa aloitetaan, kun Sörnäisten kampuskirjasto avataan syksyllä 2021. 

Lainojen uusiminen

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen lainojen eräpäivä on 1.10.2021. Kesän aikana näitä lainoja ei tarvitse uusia. Tarkista lainojesi eräpäivä Arscasta.

Hankintaehdotukset

Kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet eivät käsittele hankintaehdotuksia 20.4. –31.8.2021 välisenä aikana. 

Kirjaston e-aineistot

Toimipisteiden ollessa kiinni, kannattaa hyödyntää kirjaston elektronisia aineistoja. Taideyliopiston kirjaston kattavat verkkopalvelut ovat käytössäsi Arscassa, ja Uniarts-tunnuksilla pääset käsiksi kaikkiin e-aineistoihin 24/7. Kirjaston oppaasta löydät tietoa e-aineistojen käytöstä

Poimintoja kirjaston aineistoista löydät Arscan etusivulle linkitetyistä listoista. Tarjolla on mm. uusia e-kirjoja, näytelmiä englanniksi e-kirjoina sekä Shakespearen näytelmiä ja sonetit suomeksi e-kirjoina

Tietopalvelu 

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen ollessa kiinni Sibelius-Akatemian kirjasto palvelee tietopalveluun liittyvissä kysymyksissä aukioloaikojensa puitteissa. 

KuvA + TeaK kirjastot = Sörnäisten kampuskirjasto

Kirjaston Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian toimipisteet sulkivat ovensa 30.4.2021. Kesän aikana kokoelmat yhdistetään ja kirjastotila kalustetaan syksyn avaamista silmällä pitäen.  

Näiden toimipisteiden kiinniolon ajan Sibelius-Akatemian toimipiste palvelee kulloinkin voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Kesän loma-ajan auki- ja kiinniolot Sibelius-Akatemian toimipisteessä ilmoitetaan toukokuussa. 

Uuteen kampuskirjastoon on tulossa työskentelytiloja ja paikkoja hengähtää taiteisiin liittyvien aineistojen keskellä sekä mahdollisuus tutustua kirjaston monipuolisiin kokoelmiin. 

Lisätietoja Sörnäisten kampuskirjastosta löydät kootusti sivuiltamme.