Kirjaston aukioloajat kesällä

Sibelius-Akatemian kirjasto on avoinna kaikille asiakkaille omatoimisesti kesäkuussa. Kuopion kirjasto jää kesätauolle 28.5. Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastot ovat kiinni.

Kesäinen niitty auringonlaskun aikaan.
Photo by Katja Ritvanen on Unsplash

Koronarajoituksia lievennetään Taideyliopistossa 3.6. alkaen, jolloin myös muilla kuin Taideyliopiston opiskelijoilla ja henkilökunnalla on mahdollisuus asioida Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirjastossa Helsingissä. Lue alta lisää toimipisteiden aukioloajoista kesällä sekä lainojen ja varausten päivämääristä. 

Sibelius-Akatemian kirjasto (HKI)

Sibelius-Akatemian kirjasto Musiikkitalossa on avoinna omatoimisesti kaikille asiakkaille 3.6. alkaen. Neuvontaa tarjotaan vain puhelimitse ja sähköpostillaTarkista aukioloajat ja puhelinpalveluajat Arscasta. Huomaa myös, että Sibelius-Akatemian Töölönkadun puoleiset ovet ovat päivisin pidempään auki kuin Musiikkitalon aulan puoleinen sisäänkäynti. Kirjasto on suljettu 25.6.-15.8.  

Huomaathan suosituksen turvaväleistä, joka on kaksi metriä, ja että Taideyliopiston linjauksen mukaan kasvomaskia on käytettävä kaikissa tilanteissa yliopistolla, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Lue turvallisuusohjeet Taideyliopiston tiloissa työskentelyä ja asiointia varten.  

Sibelius-Akatemian kirjaston rajoitettuihin palveluihin Helsingissä kuuluu aineiston nouto omatoimisesti hyllystä tai tekemällä varaus, jolloin se on noudettavissa varaushyllystä. Aineisto lainataan lainausautomaatilla. Jos unohdit kirjastokortin kotiin, voit käyttää mobiilikirjastokorttia: lue ohjeet mobiilikirjastokortin käytöstä. Jos tarvitset kirjastokortin, ota yhteyttä kirjastoon

Asiakastietokoneet ovat käytössä lyhytaikaiseen käyttöön.

Maksuja on mahdollista maksaa vain verkossa. Lue ohjeet verkkomaksamisesta

Tilaava kaukopalvelu Sibelius-Akatemian Helsingin toimipisteessä palvelee Taideyliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa 18.6. asti. 

Kuopion kirjasto

Kuopion kirjasto on suljettuna 29.5.–10.8. Lainoja voi palauttaa Musiikkikeskuksen postiluukusta Puijonkadun puolelta 7.–17.6. välisenä aikana. 

KuvA ja TeaK

Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian kirjastot suljettiin 30.4. kirjastojen yhdistymisen vuoksi, ja Sörnäisten uusi kampuskirjasto avataan syksyllä 2021. 

Lainojen eräpäivät ja varaukset

Sibelius-Akatemian kirjasto, Helsinki: 

  • jos aineistoon ei ole varauksia, lainat uusitaan 8.9. asti, mutta jos lainoihin kohdistuu varauksia, niiden eräpäivä on 9.6.  
  • uusien lainojen eräpäivä on 8.9. 
  • 9.6. alkaen uusien varausten viimeiset noutopäivät siirtyvät syyskuulle. 

Kuopion kirjasto: 

  • lainojen eräpäivää on siirretty 8.9. asti 
  • uusien varausten viimeinen noutopäivä on 14.9. 

Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kirjastojen lainojen eräpäivä on 1.10.2021. Uusia varauksia Sörnäisten kampuskirjaston aineistoon on mahdollista tehdä jälleen 16.8.2021 alkaen, ja niiden käsittely kirjastossa aloitetaan, kun Sörnäisten kampuskirjasto avataan 

Jos lainasi on erääntynyt 19.10.2020 tai sitä ennen, eräpäivä ei ole siirtynyt. Tarkista lainojesi eräpäivä ja varaustesi tilanne Arscasta. Jos varauksesi on rauennut kirjaston ollessa suljettuna koronatilanteen vuoksi, pyydämme tekemään varauksen uudelleen ja tarvittaessa olemaan yhteydessä kirjastoon