Helmikuun aukiolo ja palvelut

Koronarajoitukset jatkuvat Taideyliopiston linjausten mukaisesti, ja omatoimikirjasto palvelee helmikuussa.

Päivitetty 2.2.: Lisätty tieto eräpäivien ja varausten noutopäivien siirtymisestä, sekä ulkopuolisten asiakkaiden mahdollisuudesta palauttaa lainoja.

Päivitetty 29.1.: Lisätty tieto, että omatoimikirjastoon pääsy on rajattu vain taideyliopistolaisille, joilla on kulkutunniste yliopiston tiloihin.

Kirjaston palveluiden tarjoamista jatketaan rajoitetusti omatoimikirjastona myös helmikuussa Helsingin toimipisteissä. Huomaathan tiukentuneen suosituksen turvaväleistä, joka on nyt kaksi metriä, ja että Taideyliopiston linjauksen mukaan kasvomaskia on käytettävä kaikissa tilanteissa yliopistolla, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Lue turvallisuusohjeet Taideyliopiston tiloissa työskentelyä varten.

Kirjaston käyttö Helsingin toimipisteissä on helmikuussa rajattu ainoastaan Taideyliopiston opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilöstön käyttöön, jolloin tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella. 

Rajoitukset eivät kuitenkaan koske toistaiseksi kirjaston toimipistettä Kuopiossa. Kuopiossa kirjaston asiakaspalvelu on avoinna ma–pe klo 12–14, katso omatoimikirjaston aukioloajat. Alueellista koronatilannetta seurataan jatkuvasti ja kirjaston aukiolo- ja asiakaspalveluaikoja voidaan muuttaa sen mukaan.

Lainojen eräpäivät on siirretty 16.3.2021. Jos lainasi on erääntynyt 19.10. tai sitä ennen, eräpäivä ei ole siirtynyt. Varausten noutopäivä on siirretty 22.3.2021. 

Helmikuussa ulkopuoliset asiakkaat voivat halutessaan palauttaa lainansa 19.2. klo 14–17. Palautuspaikkana on Sibelius-Akatemian Töölönlahdenkadun sisäänkäynnin edessä, Töölönlahdenkatu 16 D. Lainoja voi myös palauttaa postitse mihin tahansa Taideyliopiston kirjaston toimipisteeseen Helsingissä. Postitse palautetut lainat ovat asiakkaan vastuulla siihen asti, kunnes ne ovat saapuneet kirjastoon. Katso yhteystiedot

Kirjastojen rajoitettuihin palveluihin kuuluu aineiston nouto omatoimisesti hyllystä tai tekemällä varaus, jolloin se on noudettavissa varaushyllystä. Aineisto lainataan lainausautomaatilla. Jos unohdit kirjastokortin kotiin, voit käyttää mobiilikirjastokorttia: lue ohjeet mobiilikirjastokortin käytöstä. Uusi opiskelija, jos tarvitset kortin, ota yhteyttä kirjastoon.  

Asiakaspalvelupisteet ja kuuntelupisteet on suljettu. Muu oleskelu kirjaston tiloissa ei ole sallittua. Neuvontaa tarjotaan puhelimitse ja sähköpostilla. Tarkista puhelinpalveluajat Arscasta. Maksuja on mahdollista maksaa vain verkossa. Lue ohjeet verkkomaksamisesta.

Asiakaskoneet ovat käytössä rajoitetusti nopeaan tulostamiseen ja kopiointiin. Kattavat verkkopalvelut ovat käytössäsi Arscassa ja Uniarts-tunnuksilla pääset kaikkiin e-aineistoihin 24/7. 

Aiemmasta tiedosta poiketen myös tilaava kaukopalvelu pysyy suljettuna ainakin helmikuun ajan.