Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. kaikki maalaamaan!

Suomen kuvataiteen päivänä kannustetaan matalalla kynnyksellä kokeilemaan ulkoilmamaalausta. Kuvataiteen e-aineistoja ja oppaita käytössäsi Uniarts-tunnuksin myös kirjaston kesätauolla.

maalattuja kiviä ruohikolla
Maalauspäivänä kesäpuutarhan kivillekin voi loihtia uuden ilmeen.

10.7. juhlistetaan Suomen kuvataiteen päivää, jota vietetään maalaustaiteilija Helene Schjerfbeckin (1862-1946) syntymäpäivänä. Päivän kunniaksi on järjestetty maalaustapahtumia ulkoilmassa ympäri Suomen. Tänä vuonna päätapahtuma Suuri Maalaustapahtuma on laajempien tapahtumien osalta siirtynyt verkkoon, mutta ulkoilmamaalaamista voit kokeilla vaikka omalla kotipihallasi. Muistathan joka tapauksessa ottaa huomioon oman ja muiden turvallisuuden.

Jos et sateen sattuessa tai muusta syystä pääsisi perjantaina mukaan maalaamaan, Taideyliopiston Uniarts-tunnuksin voi käyttää kirjaston kuvataiteeseen liittyviä e-aineistoja etänä. Tällöin aineistot ovat käytössä, vaikka fyysisen kirjaston palvelut ovatkin kesätauolla. Kuvataiteen aineistoihin tutustumiseen löydät apua kuvataiteen tiedonhaun oppaastamme. Kaikki kuvataiteisiin liittyvät tietokantamme löydät tietokantalistalta rajaamalla hakutulokset sivun vasemmasta yläpalkista kuvataiteisiin. 

Itse syntymäpäiväsankarista Helene Schjerfbeckistä kertovia kirjoja löytyy myös Taideyliopiston hyllyistä useampi, ja pääset lainaamaan niitä taas kesäloman jälkeen syksyllä. Maalaamisiin!