Ota lähdeviitteet talteen RefWorksilla – osallistu myös koulutukseen

Viitteidenhallintaohjelma RefWorksilla saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan. Kirjasto järjestää RefWorks-koulutusta etänä 1.10. ja 2.10.

Nainen kannettavan tietokoneen ääressä.

Löytyvätkö lähdeviitteesi posti-it-lapulta, dokumentin eri versioista tai tiedostosta toisella laitteella, vai ovatko ne tyystin kadonneet? Jos tunnistit itsesi, niin suosittelemme ottamaan käyttöön viitteidenhallintaohjelma RefWorksin. Saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan, missä ne pysyvät aina ajan tasalla ja mukanasi. Voit myös luoda lähdeluettelon näppärästi muutamalla klikkauksella, jakaa viitteitä muiden käyttäjien kanssa, ja paljon muuta. 

RefWorks on Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä: voit ottaa palvelun käyttöösi, jos sinulla on toimiva uniarts-sähköpostiosoite. Selainpohjaista palvelua voi käyttää myös valmistumisen jälkeen. Kirjaudu palveluun osoitteessa https://refworks.proquest.com uniarts-sähköpostiosoitteellasi (katso rekisteröitymisohjeet kirjaston oppaasta). Nyt voit alkaa tallentamaan viitteitä tietokannoista tai luoda niitä käsin. 

Kirjasto järjestää RefWorks-koulutusta torstaina 1.10. (suomeksi) ja perjantaina 2.10. (englanniksi). Suosittelemme rekisteröitymään palveluun ennen koulutusta. Koulutus toteutetaan Zoomissa, ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tilaisuutta. Ilmoittaudu 29.9. mennessä: 

Kirjasto tukee RefWorksin käytössä, mutta myös muita vaihtoehtoja sille on, esim. avoimen lähdekoodin Zoterosta löytyy vastaavat toiminnot. 

Lisätietoja: harri.ollikainen@uniarts.fi