Osallistu Zotero-koulutukseen ja ota lähdeviitteet talteen

Viitteidenhallintaohjelma Zoterolla saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan ja luotua lähdeluettelon helposti. Kirjasto järjestää Zotero-koulutusta suomeksi ja englanniksi marraskuussa.

Hymyilevä nainen istuu lattialla kannettava tietokone sylissään.
wocintechchat.com, CC BY

Löytyvätkö lähdeviitteesi tekstitiedoston eri versioista, vai ovatko ne tyystin kadonneet? Pitääkö tekstisi lähdeluettelo muotoilla eri tyylillä kuin mitä olit alun perin käyttänyt? Jos tunnistit itsesi, niin suosittelemme ottamaan käyttöön viitteidenhallintaohjelma Zoteron. Saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan ja voit luoda lähdeluettelon näppärästi muutamalla klikkauksella sekä jakaa viitteitä muiden käyttäjien kanssa. 

Ota käyttöön 

Zotero on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, mutta ilmaisversiossa on rajallinen tallennustila viitteiden liitetiedostoille. Suosittelemme käyttämään rekisteröityessäsi uniarts-sähköpostiosoitetta. Taideyliopisto on liittymässä vuonna 2022 Zoteron organisaatiotilaajiin, minkä jälkeen uniarts-osoitteella rekisteröityneet käyttäjät saavat käyttöönsä rajattoman tallennustilan viitteiden liitetiedostoille. Asenna Zotero koneellesi, ja sen jälkeen myös selainlisäosa Zotero Connector käyttämällesi selaimelle. Nyt voit alkaa tallentamaan viitteitä tietokannoista tai luoda niitä käsin. Lue lisää Zoterosta kirjaston oppaasta

Ilmoittaudu 

Kirjasto järjestää koulutusta Zoteron perusteisiin ja syventävään käyttöön suomeksi ja englanniksi marraskuun aikana. Perusteissa tutustutaan viitteidenhallintaohjelman peruskäyttöön: miksi erillistä ohjelmaa kannattaa käyttää, miten lähdeviitteitä tallennetaan Zoteroon, ja mitä peruskäytössä tulee huomioida. Syventävässä koulutuksessa perehdytään viitteiden tallennustapoihin, jaettujen kansioiden käyttöön, erilaisiin viittaustyyleihin sekä Word-lisäosaan. 

Suosittelemme rekisteröitymään Zoteroon ja asentamaan sen (ml. Zotero Connector) ennen koulutuksia. Koulutukset toteutetaan Zoomissa, ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tilaisuutta. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen koulutusta ao. linkeistä (ks. myös englanninkielisten koulutusten ajankohdat): 

Tervetuloa! 

Huomasithan, että viitteidenhallintaohjelma RefWorksin käyttö Taideyliopistossa päättyy vuoden 2021 lopussa

Lisätietoja: harri.ollikainen@uniarts.fi