Mihin Lehdet-painike on kadonnut Arscan etusivulta?

Arscan etusivulta on poistettu Lehdet-painike (ks. kuva yllä). Painike poistettiin, koska sen avulla toteutetussa haussa oli paljon käytettävyysongelmia. Se ohjasi käyttäjiä hakemaan aineistoa tavoilla, jotka eivät olleet kovin tehokkaita. Painike oli lisätty alun perin sen vuoksi, että edellisessä käyttöliittymässä oli erillinen e-lehtilista, jonka käyttöön monet olivat tottuneita. 

Paljon parempi tapa löytää haluamasi lehti on kirjoittaa hakulaatikkoon lehden nimi tai osa lehden nimestä (esim. music education) ja klikata hakutulosnäytöltä oikean reunan haun rajauksista aineistotyypin alta kohtaa “Lehti/Artikkeli” (ks. kuva alla). 

Jos haluat päästä samanlaiseen näkymään kuin aiemmasta Lehdet-painikkeesta, eli hakutulokseen, jossa ovat kaikki lehdet, voit tehdä ensin tyhjän haun klikkaamalla etusivulla suurennuslasia siten, että hakulaatikko on tyhjä. Tällöin saat hakutulokseen kaikki kirjaston kokoelmat. Kun sen jälkeen klikkaat rajauksista kohtaa Lehti/Artikkeli, saat kaikki Arscan painetut ja e-lehdet. Niitä on yli 50 000 nimekettä, sillä tuloksiin tulevat myös kaikki Open Access –lehdet, minkä vuoksi tämä ei välttämättä ole paras tapa aloittaa hakua. 

Samoja tekniikoita voit käyttää myös muiden aineistotyypin hakuun. Jos aloitat tyhjällä haulla, voit sen jälkeen rajauksia klikkaamalla saada listattua esimerkiksi kaikki painetut kirjat (Aineistotyyppi -> Kirja -> Kirja) Sörnäisten kampuskirjastossa (Kirjasto -> Taideyliopisto -> Sörnäisten kampuskirjasto), jotka on julkaistu 2022-23 (Julkaisuvuosi: aikaväli -> 2022-).