Lähdeviitteet haltuun – osallistu Zotero-koulutuksiin

Viitteidenhallintaohjelma Zoterolla saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan ja luotua lähdeluettelon helposti. Kirjasto järjestää Zotero-koulutusta suomeksi ja englanniksi loka-marraskuussa.

Nainen istuu lattialla, kannettava tietokone sylissään. Lattialla ja taustalla olevassa hyllyssä on kirjoja.
wocintechchat.com, CC BY

Löytyvätkö lähdeviitteesi tekstitiedoston eri versioista, vai ovatko ne tyystin kadonneet? Pitääkö tekstisi lähdeluettelo muotoilla eri tyylillä kuin mitä olit alun perin käyttänyt? Jos tunnistit itsesi, niin suosittelemme ottamaan käyttöön viitteidenhallintaohjelma Zoteron. Saat tallennettua lähdeviitteesi yhteen paikkaan ja voit luoda lähdeluettelon näppärästi muutamalla klikkauksella sekä jakaa viitteitä muiden käyttäjien kanssa.

Ota käyttöön

Zotero on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, mutta ilmaisversiossa on rajallinen tallennustila viitteiden liitetiedostoille. Suosittelemme käyttämään rekisteröityessäsi uniarts-sähköpostiosoitetta: Taideyliopisto on Zoteron organisaatiotilaaja, joten uniarts-osoitteella rekisteröityneet käyttäjät saavat käyttöönsä rajattoman tallennustilan viitteiden liitetiedostoille. Asenna Zotero koneellesi, ja sen jälkeen myös selainlisäosa Zotero Connector käyttämällesi selaimelle. Nyt voit alkaa tallentamaan viitteitä tietokannoista tai luoda niitä käsin. Lue lisää Zoterosta kirjaston oppaasta.

Ilmoittaudu koulutuksiin

Kirjasto järjestää koulutusta Zoteron perusteisiin ja syventävään käyttöön suomeksi ja englanniksi loka-marraskuussa. Perusteissa tutustutaan viitteidenhallintaohjelman peruskäyttöön: miksi erillistä ohjelmaa kannattaa käyttää, miten lähdeviitteitä tallennetaan Zoteroon, ja mitä peruskäytössä tulee huomioida. Syventävässä koulutuksessa perehdytään viitteiden tallennustapoihin, jaettujen kansioiden käyttöön, erilaisiin viittaustyyleihin sekä Word-lisäosaan. Koulutus on avoinna kaikille ja sopii niin opiskelijoille kuin tutkijoille.

Suosittelemme rekisteröitymään Zoteroon ja asentamaan sen (ml. Zotero Connector) ennen koulutuksia. Koulutukset toteutetaan Zoomissa, ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä tilaisuutta. Ilmoittaudu viimeistään kaksi päivää ennen koulutusta ao. linkeistä (ks. myös englanninkielisten koulutusten ajankohdat):

Tervetuloa!

Lisätietoja: harri.ollikainen@uniarts.fi