Koekäytössä musiikin hakutyökalu Score Follower Library

Musiikin hakutyökalu Score Follower Library on koekäytössä Taideyliopistossa 30.4.2021 asti.

Kuvakaappaus Score Follower -palvelun YouTUbe-kanavalta.

Score Follower Library (SFL) on monipuolinen hakutyökalu, jonka avulla käyttäjät voivat suodattaa Score Followerin julkisen arkiston sisältöä, muun muassa instrumentoinnin, teoksen keston ja säveltäjän kansallisuuden perusteella. Score Follower (SF) on julkinen videoarkisto nykymusiikin partituureista. Videoissa siirrytään partituurissa seuraavalle sivulle yhtäaikaisesti teoksen soivan kohdan kanssa. Score Follower -videot löytyvät YouTube-kanavilta: Score Follower ja Incipitsify. Score Follower kuratoi, lisensoi ja tuottaa kaikki videot sekä hankkii myös tarvittavat luvat kaikilta osapuolilta. 

Lisätietoja allaolevasta Score Follower Libraryn esittelyvideosta ja palvelun FAQ-sivuilta  

Koekäytössä olevat tietokannat

Koekäytössä olevat tietokannat löytyvät kirjaston tietokantalistalta ”Koekäytöt ja uutuudet” -otsikon alta, ja niihin kirjaudutaan etänä omilla Uniarts-tunnuksilla.

Kirjasto ottaa pitkin vuotta koekäyttöön uusia tietokantoja, joita voi myös ehdottaa kirjastolle hankintaehdotuslomakkeella. Uusien tietokantojen hankkimisesta seuraavalle vuodelle päätetään edellisen vuoden lopulla. Päätöksiin vaikuttavat erityisesti kirjaston vuosittaiset aineistomäärärahat ja Taideyliopiston kirjaston aineiston kehittämisohjelma.