Kirjaston nuottikäsikirjoitusten luettelo täydennetty

Kaikki kirjaston sävellyskäsikirjoitukset on nyt listattu ja kirjaston kokoelmista löytyvät Ida Mobergin käsikirjoitukset myös digitoitu!

Nuottikäsikirjoituksia pöydällä.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirjastossa säilytettävien sävellyskäsikirjoitusten luettelo on täydennetty. Helda-palvelusta löytyvässä luettelossa on nyt listattuna kaikki kirjastossa säilytettävät käsikirjoitukset, lukuunottamatta Erkki Melartinin käsikirjoituksia, joista on Heldassa erillinen luettelo. Suuren täydentämisurakan on tehnyt kirjastolla siviilipalvelusmiehenä työskennellyt Eemeli Solehmainen. Kuvaavaa on, että luettelo oli ennen urakan aloitusta noin 70-sivuinen, ja nyt sivuja on 230. Suurkiitokset Eemelille! 

Eemeli on muiden kirjastotöiden ohella digitoinut kaikki kirjaston omistamat säveltäjä Ida Mobergin (1859-1947) käsikirjoitukset. Nämä löydät digitoitujen nuottien Doria-kokoelmastamme säveltäjän nimellä hakemalla. Mukana on myös ooppera Asiens Ljus, joka on ollut paljon esillä lehdistössä viime aikoina. Lue lisää esimerkiksi Helsingin sanomien nettisivuilla julkaistuista maksullisista artikkeleista: Ida Mobergin keskeneräisenä pidetty oopperaa valmistellaan esityskuntoon ja Lotta Wennäkoski siteeraa sävellyksessään sata vuotta sitten elänyttä Ida Mobergia

Eemelin työn ansioista tutkijoilla ja muilla kirjaston asiakkailla on nyt ensi kertaa mahdollisuus katsoa suoraan, mitä käsikirjoituksia kirjaston kokoelmissa on. Koska käsikirjoitusarkistoon ei ole asiakkailla pääsyä, tämä on ollut aiemmin monen mutkan takana.