E-kirjoja taiteen aloilta

Kirjasto tarjoaa taiteen eri aloilta tuhansia e-kirjoja, joita voit lukea selaimessa tai omalla laitteellasi ajasta ja paikasta riippumatta.

Printattu kirja ja e-kirja

Hakupalvelu Arscan kautta löydät kirjaston kaikki e-kirjat, tai voit etsiä kirjoja suoraan eri palveluntarjoajien sivuilta. 

  • Ebook Central sisältää yli 180,000 e-kirjaa useilta eri tieteen aloilta. Kokoelma on hankittu pakettina, ja se sisältää paljon aineistoa myös ihmistieteiden ja taidealojen ulkopuolelta. Aiheen mukaan hakemisen lisäksi voit selata eri aihealueiden kokoelmia, esim. Fine Arts -kokoelma sisältää lähes 9000 kirjaa.  
  • Ellibs on kirjaston hiljattain käyttöön ottama kotimaisten e-kirjojen palvelu. Taideyliopiston Ellibs-kokoelmasta löytyy tällä hetkellä yli 30 e-kirjaa, ja kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti. 
  • EBSCO Ebook Collection sisältää joitain kymmeniä yksittäin hankittua taiteenalan, filosofian, sosiologian ja kasvatustieteen e-kirjaa. 

E-kirjoja voit lukea selaimessa Uniarts-tunnuksellasi. E-kirjoja voit myös ladata omalle laitteellesi, esim. tabletille tai e-kirjojen lukulaitteelle. Ebook Centralin, Ellibsin ja EBSCOn kirjojen lataamista varten tarvitset Adobe ID:n sekä laitteellesi sopivan ohjelman (esim. Adobe Digital Editions) e-kirjojen lukemista varten. Ellibsin e-kirjoja voit lukea myös Ellibsin omalla sovelluksella, johon kirjaudutaan Uniarts-tunnuksella. Lue lisää e-kirjojen lataamisesta ja käyttöehdoista kirjaston e-aineistot -oppaasta

Muista myös 31.5. asti koekäytössä olevat Bloomsburyn taiteen ja taideteollisuuden alojen kokoelmat. Lisäksi avoimesti julkaistuja tieteellisiä e-kirjoja eli Open Access -monografioita voit etsiä mm. DOAB tai OAPEN -palveluista tai – kuten muitakin aineistoja – yhdellä haulla Arscasta

Etkö löytänyt etsimääsi? Voit tehdä hankintaehdotuksen myös e-kirjoista! Kysy lisää tai anna palautetta: lib@uniarts.fi