Taju-työasemat saapuvat Taideyliopiston kirjastoon

Taju-työasemien kautta pääset käsiksi kaikkeen julkaisuarkisto Tajun aineistoon.

Kaikkiin Taideyliopiston kirjaston toimipisteisiin saadaan vuonna 2023 Taju-työasemat, joilta voi lukea Taideyliopiston julkaisuarkisto Tajuun tallennettua aineistoa. Taju-työasemat ovat jo käytössä Töölön ja Sörnäisten kampuskirjastoissa, ja työasema saadaan myöhemmin tänä vuonna myös Taideyliopiston Kuopion kirjastoon. Töölön kampuskirjaston Taju-työasema tunnettiin aiemmin Doria-päätteenä.

Taju on Taideyliopiston avoin julkaisuarkisto, jonne tallennetaan Taideyliopistossa tuotettua kokotekstiaineistoa kuten väitöksiä, opinnäytetöitä, taiteellista tutkimusta, tieteellisten artikkeleiden rinnakkaistallenteita, julkaisusarjoja, oppimateriaaleja sekä digitoituja nuotteja, äänitteitä ja konserttitallenteita.

Osa aineistosta on vapaasti saatavissa (Open Access) ja osa vain Taideyliopiston tunnuksilla tai paikan päällä Taideyliopiston kirjaston toimipisteiden Taju-työasemilla. Jatkossa Taju-työasemien kautta voi lukea myös kaikkia sähköisessä muodossa olevia maisterin opinnäytteitä, eli myös niitä, joille kirjoittaja ei ole antanut julkaisulupaa avoimessa verkossa.