Näytelmätekstejä elektronisessa muodossa

ihmishahmojen varjoja teatteriestradilla
Kyle Head /Unsplash

Vaikka kirjaston painetut näytelmäkokoelmat pysyvät vielä suljettujen ovien takana, tarjoaa kirjasto pääsyn elektronisten näytelmätekstien äärelle. Alla olevista tietokannoista löydät tuhansia näytelmätekstejä klassikoista tuoreempiin teksteihin. Tietokantoja pääset käyttämään Taideyliopiston Uniarts-tunnuksilla. 

Drama Online – Näytelmiä sekä kokoteksteinä että video- ja audiotallenteina. Tarjolla yli 2000 näytelmätekstiä Shakespearesta Caryl Churchilliin. Aineisto on käytössä 31.5. asti. 

Theatre and Drama Premium – Näytelmiä sekä kokoteksteinä että video- ja audiotallenteina. Luettavana yli 13000 näytelmätekstiä. Aineisto on käytössä 31.5. asti.

Näytelmät.fi – Sähköinen näytelmäluettelo ja näytelmien lataamis-, tulostamis- ja monistusoikeuspalvelu. Palvelu sisältää Suomen laajimman valikoiman näytelmiä, klassikoista nykydraamaan. Yli 5000 teoksen joukosta löytyy sekä kotimaisia näytelmiä että käännöksiä. Aineisto on pysyvästi Taideyliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä. 

Palveluihin kirjaudutaan Uniarts-tunnuksilla tietokantalistan kautta, tai kirjautumalla ensin Arscaan. Etäkäytön ohjeita löydät lisää täältä: https://libguides.uniarts.fi/e-aineistot/etusivu