MuTeFest – Elektronisen äänitaiteen marraskuulle aineistoa kirjastosta

Keräsimme pari aineistovinkkiä marraskuulle Taideyliopiston MuTeFestiä (24.-27.11.2020) kuulolla pitäen. Linkit ohjaavat teosten saatavuustietoihin verkkokirjasto Arscassa.

Syntetisaattori.
Steve Harvey / Unsplash

MuTeFest 2020

MuTeFest on jokavuotinen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän taiteellista työtä avaava festivaali. Ohjelmisto koostuu konserteista, tapahtumista ja äänitaideteoksista. Katso ohjelma ja tarkemmat aikataulut Taideyliopiston tapahtumasivuilta.

  • Keskiviikkona 25.11. elektroakustisen nykymusiikin orkesteri Defunenensemble esittää Taideyliopiston opiskelijoiden uunituoreita sävellyksiä. Kirjastosta löydät lainattavaksi useita 2000-vuoden lopulla perustetun Defunenensemblen äänitteitä. Samana päivänä festivaalilla soi myös Taideyliopiston syntetisaattoriorkesteri SYNTHESTRA johtajanaan Jimi Tenor.
  • Perjantaina 27.11 on vuorossa Jukka Ruohomäen 50-vuotis säveltäjäkonsertti, jossa elektronimusiikin säveltäjä kertoo tekemisistään ja kokemuksistaan. Konsertti tuo näkökulmaa myös alan historiaan ja keskittyy 1960-1970 –lukujen tuotantoon. Suomalaisen elektronisen musiikin ja äänitaiteen historiaa sekä tekijöitä pääset kartoittamaan myös Petri Kuljuntaustan toimittamien kirjojen avulla.

Mika Vainio – 50 Hz

MuTeFestin yhteydessä kannattaa muistaa myös nykytaiteen museon Kiasman näyttely Mika Vainio 50 Hz (20.8.2020–10.1.2021), joka on laajin Suomessa nähty katsaus elektronisen musiikin tekijän ja äänitaiteilija Mika Vainion (1963–2017) tuotantoon. Voit palata näyttelyn yhteydessä julkaistuun esseekokoelmaan myös kirjastossa ja etsiä kuunneltavaksesi Vainion sooloprojektin Ø tuotannosta esimerkkejä sekä pari tärppiä töistä Pan Sonic yhtyeessä. Lisätietoja näyttelystä löydät Kiasman verkkosivuilta.

Kirjasto auttaa lisätiedon lähteille!

Kirjaston kokoelmista löytyvää suomalaista ja kansainvälistä elektroakustista musiikkia sekä musiikkiteknologiaa hyödyntävää äänitaidetta käsittelevää aineistoa voit selata lisää Arscassa. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua mielellään lisätiedon lähteille. Tervetuloa kirjastoon!