Koekäytöstä pysyvään tarjontaan – muutoksia kirjaston tietokantatilauksissa

Artfilms, Medici.tv, Oxford Handbooks Online History ja Oxford Handbooks Online Sosiology ovat käytössä vuoden 2020 alusta.

Ruutukaappaus Artfilms-palvelusta.

Taideyliopiston kirjasto tarjoaa vuoden 2020 alusta käyttöön seuraavat uudet tietokannat:

  • Artfilms sisältää lyhytelokuvia ja dokumentteja erityisesti esittävistä taiteista ja kuvataiteesta. Kokoelmasta löytyy aineistoa muun muassa performanssitaiteesta ja kokeellisesta elokuvasta.
  • Medici.tv, ”klassisen musiikin Netflix”, sisältää yli 2000 klassisen musiikin videota: baletteja, oopperoita, konsertteja, dokumentteja ja mestarikursseja. Kokoelmissa on aineistoa 1940-luvulta nykypäivään. Medici.tv tarjoaa vuosittain myös satoja suoria lähetyksiä konserteista ja kilpailuista ympäri maailmaa.
  • Oxford Handbooks Online History ja Oxford Handbooks Online Sosiology: syksyllä 2019 hankitun Oxford Handbooks Online Music -kokoelman rinnalle hankitaan historian ja sosiologian kokoelmat. Historian käsikirjoissa on artikkeleita lähes 1500 ja sosiologian käsikirjoissa yli 500.

Kaikki kirjaston tarjoamat tietokannat löytyvät tietokantalistalta, mihin myös edellä mainitut tietokannat linkkeineen lisätään kun ne ovat käytössä alkuvuodesta.

Kirjaston kokoelmista vuoden 2020 alusta poistuvat tietokannat:

  • Met Opera on Demand -palvelun tilausta ei jatketa vähäisen käyttömäärän vuoksi.

Kirjasto ottaa pitkin vuotta koekäyttöön uusia tietokantoja, joita voi myös ehdottaa kirjastolle hankintaehdotuslomakkeella. Esim. Artfilms ja Medici.tv olivat koekäytössä syksyllä 2019. Uusien tietokantojen hankkimisesta seuraavalle vuodelle päätetään edellisen vuoden lopulla. Päätöksiin vaikuttavat erityisesti kirjaston vuosittaiset aineistomäärärahat ja Taideyliopiston kirjaston aineiston kehittämisohjelma.

Otamme mielellämme vastaan palautetta tietokannoista palautelomakkeella.