Koekäytössä taiteen alan tietokantoja 

Kaksi ihmistä tietokoneella takaapäin kuvattuna.

Kirjasto tarjoaa taideyliopistolaisille koekäyttöön useita taiteen alan tietokantoja. Aineistot ovat koekäytössä 18.5.2023 asti.  

Koekäytössä olevat tietokannat löytyvät kirjaston tietokantalistalta ”Koekäytöt ja uutuudet” -otsikon alta, ja niihin kirjaudutaan etänä omilla Uniarts-tunnuksilla.   

Bloomsbury Music and Sound  

Tietokanta sisältää kaksi kokoelmaa, jotka ovat: Bloomsbury Popular Music ja Sound Studies. Bloomsbury Popular Music tarjoaa tieteellistä tietoa modernista populaarimusiikista maailmanlaajuisesti aina 1900-luvun puolivälistä nykypäivään. Sound Studies -kokoelmassa on monikulttuurista ja tieteidenvälistä tieteellistä aineistoa äänentutkimuksesta. Nimekkeitä Bloomsburylta and Taylor & Francislta, kuten hakuteoksia ja muita julkaisuja keskeisiltä kirjoittajilta äänentutkimuksen alalta. 

Bloomsbury Video Library – Opera Collections  

Tietokanta tarjoaa 80 oopperaesitystä yli neljältäkymmeneltä säveltäjältä Berliozista Wagneriin. Esitystaltiointeja on tarjolla maailmanluokan oopperataloista kuten Royal Opera House, Teatro Real, La Fenice ja Glyndebourne. Ajallisesti kokoelman oopperat ulottuvat varhais- ja barokkioopperoista aina moderneihin oopperoihin.  

Digital Theatre Plus  

Tarjoaa suoratoistona katsottavaksi taltiointeja brittiläisistä teatteriproduktioista. Lisäksi palvelusta löytyy myös dokumentteja teatteriesitysten kulissien takaa ja opetus- sekä oppimateriaaleja. Oppimateriaalit sisältävät mm. yksityiskohtaisen johdannon, tiivistelmän juonesta ja historiallisen kontekstin jokaisesta näytelmästä. 

Human Kinetics Dance Technique   

Tietokanta sisältää opetuspainotteista materiaalia tanssin alalta. Se sisältää yli 500 videota ja 800 äänitiedostoa sekä e-kirjoja ja kuvia. Kuratoitu aineisto auttaa opiskelijoita tanssitekniikan kehittämisessä ja tarjoaa opettajille työkaluja, joita on mahdollista hyödyntää opetuksessa.  

Anna palautetta ja ehdota uusia tietokantoja koekäyttöön 

Kirjasto toivoo palautetta koekäytössä olevista tietokannoista Taideyliopiston opiskelijoilta ja henkilökunnalta. Voit antaa palautetta  palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: lib@uniarts.fi  

Kirjasto ottaa pitkin vuotta koekäyttöön uusia tietokantoja, joita voi myös ehdottaa kirjastolle hankintaehdotuslomakkeella. Uusien tietokantojen hankkimisesta seuraavalle vuodelle päätetään edellisen vuoden lopulla. Päätöksiin vaikuttavat erityisesti kirjaston vuosittaiset aineistomäärärahat ja Taideyliopiston kirjaston aineiston kehittämisohjelma sekä tietokantojen koekäytöistä saatu palaute ja käyttötilastot.