Invisible Forces -virtuaalinäyttely Teatterikorkeakoulun kirjastossa

Kesäkuussa 2019 Feel Helsinki -tapahtumassa ensi-iltansa saanut Invisible Forces -virtuaalinäyttely saa pysyvän sijan Sörnäisten kampukselta, Teatterikorkeakoulun kirjastosta (Haapaniemenkatu 6). Näyttelyä voi käydä katsomassa kirjaston aukioloaikoina.

Kuva taideteoksesta.
Sara Blossevillen teos Invisible Forces -näyttelyssä.

Invisible Forces on näyttely tilassa, jota ei vielä ole olemassa. Sen teokset on asetettu esille 3D-mallinnettuun tilaan, jonka esikuva on vuonna 2021 Taideyliopiston Sörnäisten kampukselle valmistuva uudisrakennus. Yleisö pääsee kokemaan näyttelyn VR-lasien ja videodokumentaation avulla. Näin katsojat saavat mahdollisuuden kurkistaa Sörnäisten kampuksen tulevaisuuteen.

Näyttelyn teokset on koottu keväällä 2019 järjestetyn avoimen haun pohjalta ja toteutettu nimenomaan virtuaalista näyttelytilaa ajatellen. Kuvataideakatemian opiskelijoiden ja henkilökunnan digitaaliset teokset käsittelevät monia kuvataiteen perinteisiä aiheita ja kysymyksiä, mittakaavaa ja tilaa, toden ja fiktion rajoja, häiriöitä ja katkoksia sekä siirtymiä erilaisten materiaalien välillä.

Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat

Susanna Autio, Sara Blosseville, Cezár Kaci, Jaana Kähkönen, Ilai Elias Lehto, Suzanne Mooney and Nils Östbrant

Projektin koordinointi ja kuratointi

Marko Backman, Tuomo Rainio, Mireia C. Saladrigues ja Aleksi Salminen

Tekninen toteutus ja tuotanto

Marko Backman, Roberto Pugliese ja Tuomo Rainio

3D-mallit

Marko Backman ja JKMM

Erityiset kiitokset

Annet Dekker, Jaana Okulov ja Marko Vuokola