Konstuniversitetets Finna är nu Arsca

Arsca-databasens gamla användargränssnitt kommer att stängas i augusti. Man har ändå velat behålla det gamla namnet, och därför bär Konstuniversitetets Finna nu namnet Arsca. Läs mer om Arscas historia och förändringar som skett över tiden på bibliotekets blogg (endast på finska).

Vad är nytt i tjänsten?

Söktjänsten Finna utvecklas ständigt, och förändringar har införts gradvis och utvecklingen fortsätter även i framtiden. De mest betydande förändringarna är förknippade med sidans layout. Förhoppningsvis är användarna nöjda med de nya egenskaperna: beskrivningen av Arsca på sidans övre del, en tydligare layout på förstasidan, information om bibliotekets öppettider samt den nya färgpaletten. På sidans nedre del hittar man en karusell som visar kuraterade litteraturlistor med olika teman samt ett urval av tillgängliga databaser.

Sökinstruktioner har också uppdaterats. Exempelsökningar är nu mer konstinriktade, och det finns inom kort separata anvisningar för musikrelaterad informationssökning.

Vad händer nu?

Det krävs inga åtgärder av användaren. Om man har Arsca i sina bokmärken, är det dock bäst att uppdatera länken (https://uniarts.finna.fi). Omdirigering från Arscas gamla användargränssnitt kommer att aktiveras i augusti, men den kommer inte att fungera för evigt. 

 

Hur ser den nya Arsca-tjänsten ut? Vad tycker du om förändringarna? Saknas något? Ge oss respons eller skicka dina frågor till lib@uniarts.fi, ock påverka utvecklingen av tjänsten!