E-kirjoja!  

Aliis Sinisalu, Unsplash

Löydät kaikki kirjaston hankkimat e-kirjat Taideyliopiston kirjaston hakupalvelusta Arscasta. Pääset käyttämään e-kirjoja omilla Uniarts-tunnuksillasi. E-kirjaa voit lukea missä vain verkkoyhteyksien äärellä.  

Suurin osa e-kirjoista on käytettävissä myös kirjaston työasemilla ilman Uniarts-tunnuksia. Opas e-kirjojen käyttöön löytyy kirjaston tiedonhakijan oppaista.

Useimmat ulkomaisista e-kirjoista on hankittu rajattomalla käyttöoikeudella, eli e-kirjaa voivat käyttää vaikka kaikki kurssille osallistuvat samanaikaisesti. Opiskelut ja tutkimus eivät viivästy tai keskeydy ainakaan varausjonon takia.  E-kirja palautuu automaattisesti eikä siitä tarvitse maksaa myöhästymismaksuja.  

Tässä viimeisimpiä e-kirjahankintoja käyttöösi.  

Kirjasto tarjoaa e-kirjoja myös suomeksi. Esimerkiksi seuraavat suomenkieliset e-kirjat ovat käytössäsi. 

Tarkista Arscasta, onko tarvitsemasi kirja jo saatavana e-kirjana. Jos ei, niin tee hankintaehdotus kirjastoon. Erityisesti kurssiaineisto on mielekästä hankkia e-kirjana.  

Opettaja! Ilmoita käyttämäsi kurssiaineisto kirjastoon kätevästi lomakkeella. Lisätietoa kurssiaineistoista kirjastossa löydät Ohjeita opettajalle -oppaasta.

Jäikö kysyttävää e-kirjoista?  

Käväise kirjaston asiakaspalvelussa tai lähetä meille s-postia lib@uniarts.fi.