Kuva: Aliis Sinisalu, Unsplash.

Tutustu Taideyliopiston kirjaston e-kirjoihin

E-kirjat ovat joustava vaihtoehto painetulle kirjalle: ne ovat saavutettavissa vuorokauden ympäri jokaisena viikonpäivänä, ja vaikka e-kirjoillakin on joskus laina-aika, niistä ei tule myöhästymismaksuja koska ne palautuvat automaattisesti. Lue alta lisää, mistä ja miten Taideyliopiston kirjaston hankkimia e-kirjoja voi lukea.

Mistä löydän e-kirjat?

Kirjaston kautta pääset lukemaan yli 400 000 e-kirjaa. E-kirjoja on tarjolla useiden eri palvelujen ja välittäjien kautta, mutta voit hakea niitä Taideyliopiston Finnan kautta. Laajin yksittäinen kokoelma on Ebook Centralin Academic Complete -kokoelma, jonka sisältöä voit myös selailla palvelun omassa käyttöliittymässä.

Kaikki kirjaston hankkimat tietokannat löydät tietokannat-listalta, jos haluat selailla myös muita tietokantoja niiden omissa käyttöliittymissä.

Missä ja miten voin lukea e-kirjoja?

Voit lukea e-kirjoja missä tahansa kirjautumalla Taideyliopiston Finnaan Uniarts-tunnuksilla. Taideyliopiston verkossa, kuten esimerkiksi kirjaston koneilla, voit lukea kirjoja ilman kirjautumista.

E-kirjoja voi lukea suoraan selaimessa, jolloin et tarvitse laitteellesi erillistä lukuohjelmaa. Suurimman osan e-kirjoista voit myös ”lainata” eli ladata omalle laitteellesi. Näin voit lukea kirjoja ilman verkkoyhteyttä. Yleisin e-kirjojen lukuohjelma tietokoneelle on Adobe Digital Editions -lukuohjelma. Tarvitset myös Adobe ID:n laitteesi valtuuttamista varten. Kirjaston oppaasta löydät lisätietoa e-kirjojen etäkäytöstä ja lataamisesta.

Voinko ehdottaa uusia e-kirjoja hankittavaksi?

Kirjaston e-kirjakokoelmaa täydennetään jatkuvasti. Jos e-kirjoista puuttuu jokin mielenkiintoinen tai sinulle tärkeä teos, voit ehdottaa yksittäistä e-kirjaa hankittavaksi kirjastoon.