Taideyliopiston Finna on nyt Arsca

Arsca-tietokannan vanha käyttöliittymä suljetaan elokuussa. Arscan perinteikäs nimi on kuitenkin haluttu säilyttää, ja tästä syystä Taideyliopiston Finna on nimetty Arscaksi. Lue lisää Arscan historiasta ja eri muutosten vaiheista kirjaston blogista.

Mitä muutoksia palveluun on tehty?

Finna-hakupalvelua kehitetään jatkuvasti, joten muutoksia on tehty kaiken aikaa ja tullaan tekemään jatkossakin. Tässä kohtaa huomattavimmat muutokset ovat käyttöliittymän ulkoasuun liittyviä: Arsca-teksti sivuston ylälaidassa, selkeämpi etusivu, kirjaston aukioloajat sekä uusi värimaailma tuovat toivottavasti kaivattua kasvojenkohotusta palveluun. Etusivun alalaidassa pyörivään aineistokaruselliin on tuotu kuratoituja kirjallisuuslistoja eri teemoista sekä tietokantanostoja.

Myös hakuohjeita on päivitetty. Hakuesimerkit ovat nyt lähempänä taidealoja, ja musiikin tiedonhaun erityispiirteistä on lisätty oma osionsa.

Mitä nyt?

Muutoksista ei aiheudu käyttäjille toimenpiteitä. Jos Arscan on lisännyt kirjanmerkkeihinsä, niin sen osoite kannattaa kuitenkin päivittää (https://uniarts.finna.fi). Uudelleenohjaus Arscan vanhasta käyttöliittymästä laitetaan päälle elokuussa, mutta se ei toimi ikuisesti. 

 

Miltä uusi Arsca sinusta näyttää? Ovatko muutokset mielestäsi onnistuneita? Jäitkö kaipaamaan jotain muuta? Anna palautetta tai lähetä kysymyksesi osoitteeseen lib@uniarts.fi, ja vaikuta palvelun kehitykseen!