Verkkomaksamisen ohjeet lisätään Finnaan 4.2.2019.

Kirjastomaksut nyt verkossa - Finnassa käyttöön verkkomaksaminen

Taideyliopiston kirjaston Finna-palvelussa otetaan 4.2.2019 käyttöön verkkomaksaminen. Jatkossa myöhästymismaksut ja eräät muut kirjaston maksut voi maksaa verkossa helposti, nopeasti ja milloin vain. Samalla (1.2. alk.) Sibelius-Akatemian kirjastoyksiköissä Helsingissä ja Kuopiossa luovutaan käteismaksujen vastaanottamisesta.

Kirjauduttuasi sisään Finnaan pääset maksamaan kirjastomaksuja Oman tilin Maksut-välilehdellä. Jos lainasi ovat myöhässä, uusi ne Finnassa ennen kuin maksat verkossa: myöhässä olevien lainojen kertyviä myöhästymismaksuja ei voi maksaa, ennen kuin lainat on uusittu tai palautettu. Lainat kannattaa toki lähtökohtaisesti palauttaa tai uusia ennen eräpäivää, jotta myöhästymismaksuja ei kertyisi laisinkaan. Lisätietoja ja ohjeistusta verkkomaksamisesta lisätään Finnaan 4.2.2019.

Verkkomaksaminen on mahdollista suomalaisten verkkopankkien kautta sekä yleisimmillä maksukorteilla. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalvelun tarjoajana toimii Paytrail Oyj yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa.

Helmikuun alusta lähtien Sibelius-Akatemian kirjasto seuraa muita kirjastoyksiköitä luopuessaan käteismaksuista Helsingissä ja Kuopiossa, mutta kirjastomaksuja voi jatkossakin maksaa kirjastojen asiakaspalveluissa maksukortilla.