Photo: Pixabay, CC0

Etkö löytänyt etsimääsi? Kaukopalvelu auttaa

Jos et löytänyt etsimääsi kirjaston tietokannoista tai haluamasi yksittäinen kirja tai artikkeli ei kuulu kirjaston kokoelmiin, kirjaston kaukopalvelu hankkii tarvitsemasi aineiston muualta. Palvelu on tarkoitettu Taideyliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille, ja kaukopalvelutilauksen voi tehdä verkkolomakkeella, joka löytyy yliopiston intranet Artsista.

Kaukopalvelu on muualta Suomesta tilattavien kirjojen sekä Varastokirjastosta saatavilla olevien artikkelikopioiden osalta maksuton. Muilta osin kaukopalvelumaksut perustuvat lähettävän kirjaston hinnastoon. Tarkemmat tiedot palvelumaksuista löytyvät kirjaston palveluhinnastosta.

Aiemmin käytössä ollut ns. yhteislainaus eli omatoiminen artikkelikopioiden (PDF) ja kirjojen tilaaminen Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjastosta ei enää ole käytettävissä eri kirjastojärjestelmien yhteensopimattomuuden vuoksi. Tästä syystä Varastokirjasto-välilehti on poistettu Taideyliopiston Finnasta. Kirjat ja artikkelikopiot Varastokirjastosta ovat kuitenkin jatkossakin saatavilla ilmaiseksi kaukopalvelun välityksellä.