Ruutukaappaus Kanopy-palvelusta.

Elokuvan ja musiikin suoratoistopalveluja ja tietokantoja koekäytössä

Esittävien taiteiden, elokuvan ja musiikkikirjallisuuden tietokantoja on juuri nyt koekäytössä Taideyliopistossa peräti kolmin kappalein. Palveluiden koekäyttö onnistuu myös etänä ao. linkkien kautta.

Kanopy on suoratoistopalvelu, joka sisältää laajan valikoiman fiktio- ja opetuselokuvia sekä dokumentteja, yli 30 000 kappaletta. Kanopyn taide-elokuvista löydät esimerkiksi eurooppalaisia ja amerikkalaisia kokeellisia elokuvia. Aineistoon kuuluu myös paljon independent-elokuvia. Palvelu on koekäytössä 26.9.2019 asti.

Toinen suoratoistopalvelu, Artfilms, sisältää lyhytelokuvia ja dokumentteja erityisesti esittävistä taiteista ja kuvataiteesta. Kokoelmasta löytyy aineistoa muun muassa performanssitaiteesta ja kokeellisesta elokuvasta. Palvelu on koekäytössä 15.10.2019 asti.

EBSCO-tietokantoihin kuuluva Music Index with Full Text sisältää yli 170 musiikin alan kausijulkaisua kokoteksteinä. Kokoelma kattaa musiikin eri tyylilajeja jazzista, folkista, rockista, bluesista, ooppera- ja klassisesta musiikista aina kokeelliseen musiikkiin. Tietokanta on koekäytössä 3.11.2019 asti.

Palautetta suoratoistopalveluista ja tietokannasta voi laittaa kirjastoon osoitteeseen lib@uniarts.fi.